Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels ātrākais jaunajā Maiami trasē, Sainss atkal avarē

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels ātrākais jaunajā Maiami trasē, Sainss atkal avarē
Karlosa Sainsa avārija. Foto: Motorsport.com

Jaunajā Maiami trasē naktī uz sestdienu tika aizvadīti F1 pasaules čempionāta piektā posma pirmie divi treniņbraucieni. Dienas ātrāko rezultātu pārsteidzoši sasniedza "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, kamēr Karloss Sainss avarēja. Tehniskas problēmas tikmēr piedzīvoja iepriekšējā posma uzvarētājs Makss Verstapens.

"Mercedes" vienība uz šo posmu ir sarūpējusi pirmos lielos uzlabojumus savai mašīnai un vismaz treniņos tie sevi pierādījuši no labākās puses. Rasels pirmo sesiju noslēdza otrajā pozīcijā, tikai 0.071 sekundi zaudējos sezonas līderim Šarlam Leklēram no "Ferrari". Otrajā treniņā Rasels jau bija ātrākais, šoreiz pārspējot Leklēru par 0.106 sekundēm. Lūiss Hamiltons treniņbraucienus noslēdza astotajā un ceturtajā vietā.

Karloss Sainss, kurš iepriekšējos divos posmos izstājās pēc izlidošanas no trases, pirmajā treniņā bija sestais ātrākais, bet otrajā piedzīvoja avāriju. Viņa mašīna saslīdēja un ietriecās sienā. "Ferrari" pārstāvis nebija vienīgais, kurš šajā dienā avarēja - pirmajā sesijā trasē nenoturējās Valteri Botass ar savu "Alfa Romeo". Leklērs un Serhio Peress saslīdēja, bet viņiem paveicās neietriekties sienā.

"Red Bull" komanda izskatījās ātra, taču saskārās ar problēmām. Makss Verstapens pirmo treniņu noslēdza trešajā pozīcijā, taču vienā no epizodēm aizskāra sienu līkuma izejā. Komanda pieņēma lēmumu drošības pēc nomainīt ātrumkārbu, kā dēļ viņš zaudēja vērtīgu laiku, ko citādi varētu izmantot, lai trenētos un pielāgotu mašīnu jaunajai trasei. Otrajā sesijā viņš atgriezās trasē, bet radās stūres iekārtas problēmas, kas saistītas ar hidrauliku. Peress otrajā sesijā bija trešais labākais.

Šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika sāksies trešais treniņš, bet kvalifikācijas sākums paredzēts plkst. 23:00. Maiami "Grand Prix" starts tiks dots svētdien plkst. 22:30.

Maiami "Grand Prix" treniņbraucienu rezultāti:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.