Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vurcs: "Tie laiki, kad F1 piloti nejaucās politikā, ir pagājuši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vurcs: "Tie laiki, kad F1 piloti nejaucās politikā, ir pagājuši"
Foto: f1.com

F1 pilotu asociācijas (GPDA) prezidents Alekss Vurcs uzskata, ka tie laiki, kad sportisti sevi nesaistīja ar politiku, ir pagājuši. Pēdējos gados arvien vairāk redzams, ka piloti pauž savu viedokli par dažādām apkārt notiekošajām nebūtībām, cenšoties dot savu artavu situācijas vēršanai par labu.

Šajā ziņā īpaši izceļas atsevišķi piloti. Redzamākais no viņiem noteikti ir Lūiss Hamiltons, kurš iepriekš aktīvi iesaistījās "Black Lives Matter" kustības ideju aizstāvēšanā, arī Sebastians Fetels, kurš savukārt vērš uzmanību uz jautājumiem klimata izmaiņu jomā.

"Mēs varam redzēt, ka pēdējo dažu gadu laikā čempionāts ir piedzīvojis straujas pārmaiņas," intervijā britu medijam "Guardian" sacīja bijušais F1 pilots Alekss Vurcs. "Pirms tam piloti tika uztverti kā sportisti, kuri nejaucas politikā. Tas laiks patiešām ir pagājis. Pēdējo divu, trīs gadu laikā šie jaunie cilvēki pēkšņi ir nokļuvuši situācijā, kad viņiem ir jāpauž savs viedoklis. Viņiem ir jārunā un jāskaidro sava nostāja, kā arī jāuzņemas par to atbildība."

Iepriekšējā F1 posma nedēļas nogalē, pēc tam kad nemiernieki netālu no trases bija īstenojuši uzbrukumu naftas rūpnīcai, Vurca vadītā GPDA mēģināja sarīkot boikotu. Daļa no braucējiem bija gatava protestēt pret sacīkšu rīkošanu, tajās nepiedaloties, taču beigās, aiz slēgtām durvīm, tomēr tika panākta vienošanās startēt. Nav zināms, kādā veidā braucēji tika pierunāti mainīt viedokli.

Lai gan Džidas trasē boikotu īstenot neizdevās, Vurcs uzskata, ka mūsdienās pilotu teiktais vismaz tiek sadzirdēts.

"Bija iespaidīgi skatīties, kā viņi visi sanāca kopā," saka Vurcs. "Tā tas notiek jau vairākus pēdējos gadus, un šobrīd tas jau kļuvis par sportistu pienākumu. Iespaidīgi, kā mainās šie jaunieši, uzņemoties tādu atbildību."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com