Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" apstiprina ienākšanu F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" apstiprina ienākšanu F1 čempionātā
Foto: SeanBull design

Šodien "Volkswagen Group" pieņēma galīgo lēmumu par ienākšanu F1 pasaules čempionātā 2026. gada sezonā. Oficiāli paziņojumi gan sekos vien pēc tam, kad būs apstiprināti jaunie tehniskie noteikumi attiecībā uz motoriem, kā arī noslēgti sadarbības līgumi ar komandām.

Jau iepriekš "zaļo gaismu" startēšanai F1 čempionātā bija devusi "Volkswagen Group" valde, bet šodien Volfsburgā pozitīvu lēmumu pieņēma arī uzņēmuma uzraudzības padome. Par to, ka tas noticis, šodien pavēstīja "Volkswagen Group" preses pārstāvis, taču citu paziņojumu un sīkākas informācijas pagaidām nebūs.

Tas tādēļ, ka vēl nav apstiprināti jaunie tehniskie noteikumi, kas noteiks, ar kādiem motoriem tiks startēts sākot ar 2026. gadu. Tam jānotiek jūnijā. Tāpat vēl nav skaidri zināms, ar kurām komandām tiks veidota sadarbība. Zināms, ka uzņēmums F1 sacīkstēs startēs uzreiz ar diviem saviem zīmoliem - "Porsche" un "Audi".

"Porsche" vēlas būt dzinēju piegādātājs un viss liecina, ka vienošanās notiks ar "Red Bull" komandu.

"Audi" plāns tikmēr ir ne vien ražot motorus, bet arī pilnībā vai vismaz daļēji pārņemt kādu no esošajām komandām. Nav noslēpums, ka tika izteikts piedāvājums par 500 miljoniem eiro nopirkt daļu "McLaren" komandas, turklāt piedāvātā summa palielināta pat līdz 650 miljoniem. "McLaren" vadība neesot piekritusi.

Vācu medijs "Auto Motor und Sport" ziņo, ka arī "Williams" vienība vēloties neatkarību. Tieši tādēļ savulaik esot izjukusi lieliski sāktā sadarbība ar BMW. Sarunas notiek arī ar "Aston Martin", kas izrādījusi interesi, bet lielākā varbūtība esot "Sauber" vienības pārņemšana. Šobrīd šī komanda startē ar nosaukumu "Alfa Romeo", jo Itālijas autoražotājs ir tās galvenais sponsors, kā arī tiek izmantoti "Ferrari" motori. Tiek ziņots, ka īpašniekiem nebūtu nekas pret komandas pārdošanu par ievērojamu naudas summu, tāpat, kā redzams, problēmas nesagādātu nosaukuma maiņa.

Izmantotie resursi:
Tests - Erlkönige - Autokauf - Formel 1 | AUTO...

     [+] [-]

, 2022-04-07 21:32, pirms 2 gadiem
Alfa Romeo/Audi

     [+] [-]

, 2022-04-07 23:06, pirms 2 gadiem
Tas jau bus interesanti

     [+] [-]

, 2022-04-07 23:18, pirms 2 gadiem
Godīgi sakot dažādas sajūtas, ja baumas būs reālas un abas šīs motoru ražotāju firmas izmantos vienu un to pašu dzinēju, tad palielam izskatīsies tizli.