Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Loterers: "Daži nepietiekami talantīgi F1 piloti savu vietu ir vienkārši nopirkuši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Loterers: "Daži nepietiekami talantīgi F1 piloti savu vietu ir vienkārši nopirkuši"
Andrē Loterers. Foto: Motorsport.com

Vācu autosportists Andrē Loterers ir pārliecināts, ka vidējie talanta rādītāji starp "Formula E" čempionāta pilotiem ir augstāki nekā "Formulā 1".

Šobrīd tiek aizvadīta jau astotā "Formula E" sezona, kur komandas startē ar elektriski darbināmām sacīkšu mašīnām. Lai gan čempionātam bijusi pamatīga izaugsme, vairāki lieli ražotāji pēdējā laikā nolēmuši slēgt savus projektus.

"Tur nav skaņas, nav nekādas kaisles un arī atmosfēras," nesen intervijā OMR podkāstā kritiski noskaņots bija "Mercedes" F1 komandas vadītājs Toto Volfs. "Jūs varat paši redzēt, ka ražotāji atkal aiziet no šī čempionāta."

Savas "Formula E" programmas nolēmušas slēgt Vācijas automobiļu rūpnīcas "Audi", BMW un arī "Mercedes". Tikmēr 40 gadus vecais "Porsche" pilots Andrē Loterers ir noskaņots pozitīvi.

"Šie komentāri tikai parāda, ka Volfam "Formula E" ir svarīga," viņš saka. "Tomēr šie ir divi pilnīgi dažādi čempionāti, kurus nevar salīdzināt. "Formulai E" ir nākotne, un nav arī daudz citu alternatīvu, kur ražotāji varētu atrādīt savu veikumu elektrifikācijas jomā. Ja tas nestrādātu, čempionāts nepastāvētu. Sākumā bija grūtības, bet ir sperti lieli soļi uz priekšu. Mēs visi zinām, kādu veiktspēju iespējams panākt ar elektriskajām mašīnām. Ieviest tās motoru sportā, tas ir foršs stāsts."

Loterers pats 2014. gadā aizvadīja vienas sacīkstes "Formulā 1", kad posmā Spā-Frankošamps trasē startēja "Caterham" komandas sastāvā, bet līdz finišam netika. Šogad viņš aizvada jau piekto sezonu "Formula E" seriālā, trešo pēc kārtas "Porsche" rūpnīcas komandā. Ir sasniegti pjedestāli, bet uzvaras pagaidām nav gūtas. Pēc pirmajiem trim šīs sezonas posmiem Loterers ir ceturtais kopvērtējumā.

Viņš uzskata, ka F1 čempionātā startē gan lieli talanti, gan ne tik labi autosportisti, kuri savu vietu ir vienkārši nopirkuši.

"Abos čempionātos ir augstākā līmeņa talanti, bet vidēji tādu vairāk ir "Formulā E", jo šeit visi ir profesionāļi un neviens nestartē par savu naudu," skaidro pilots. "Visi viņi savu vietu nopelnījuši ar talantu. "Formulā 1" dažiem pilotiem nebūtu vieta, ja viņi nevarētu nodrošināt tādu finansiālo aizmuguri."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com