Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bergers: "Senna un Hamiltons ir labākie piloti, ko esmu redzējis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bergers: "Senna un Hamiltons ir labākie piloti, ko esmu redzējis"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Gerhards Bergers uzskata, ka laikā, ko viņš ir pavadījis "grozoties" F1 čempionāta apritē, labākie piloti bijuši Airtons Senna un Lūiss Hamiltons. Sennu turklāt viņš ierindo augstāk, jo šim sportistam bijusi tāda harizma, kas Hamiltonam nepiemīt.

Pagājušajā gadā Hamiltons piekāpās Maksam Verstapenam cīņā par titulu. Konkurents demonstrēja ļoti agresīva stila braukšanu, bet Hamiltons, gatavojoties šai sezonai, izteicās, ka arī trasē gatavojas kļūt agresīvāks. Bergers uzskata, ka tā nav laba doma.

"Es nezinu gan, vai viņam vajadzētu būt tik agresīvam, kāds pagājušajā gadā bija Makss, jo diez vai tas darbotos vajadzīgajā virzienā," uzskata Bergers. "Es uzskatu, ka viņš dažkārt ļoti apķērīgi ir padevies, neriskējot ar avāriju, bet tad atguvis pozīciju citā ceļā. Esmu novērojis, ka ar visu to pieredzi, kas Lūisam ir, viņš trasē ir ļoti rāms. Savas iespējas viņš izmanto vienmēr. Izņemot Silverstounas trasē, citur viņa sniegums pagājušajā sezonā bija vienkārši perfekts."

Bergeram savulaik bija iespēja startēt vienā komandā gan ar Airtonu Sennu, gan viņa nesamierināmo konkurentu Alēnu Prostu. Vaicāts par to, kuram no šiem abiem pilotiem vairāk līdzinās Hamiltons, Bergers nevar precīzi pateikt.

"Kaut kur pa vidu," viņš saka. "Tomēr 45 gadu laikā, ko šeit esmu pavadījis, mans viedoklis ir, ka Lūiss un Senna ir divi labākie piloti, ko esmu redzējis. Bet Sennu es ierindoju pirmajā vietā. Jo viņa šarms un personība bija citā līmenī. Bet, ja runājam tikai par sportisko pusi, domāju, ka Lūiss ir tikpat labs kā bija Senna."

Bergers arī atzīst, ka Verstapenam pērn vajadzēja būt tik agresīvam, jo Hamiltons brauca ar ātrāku mašīnu, taču šogad situācija var mainīties.

"Šogad, ja viņam būs labāka mašīna, varbūt viņš pielāgosies situācijai un visu darīs citādi, jo viņam vairs nebūs nepieciešamība būt tik agresīvam," uzskata Bergers.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Kurš no šīm F1 leģendām Tavā skatījumā ir labākais pilots?

  • 57

  • 110

  • 3

  • 21


     [+] [-]

, 2022-04-11 23:41, pirms 2 gadiem
Iedod atrako masinu jebkuram no viniem un bus chempis garantets , tapec luis sit down , sakjiile savu vagji no suda uz urra un tad uzvari bus tev visu laiku labak brauceja tituls.

     [+] [-]

, 2022-04-12 08:10, pirms 2 gadiem
Vismaz 70% sportacentrs lasītāju un komentētāju Sennu, Prostu, Mansell'u, N. Pique u.c. izcilus braucējus nekad sacīkstēs nav redzējuši.

     [+] [-]

, 2022-04-12 09:19, pirms 2 gadiem
Nevar jau tā nosaukt vienu labāko. Jāvērtē katrā paaudzē. Tehnika arī spēlē ļoti lielu lomu.

     [+] [-]

, 2022-04-12 09:57, pirms 2 gadiem
Nezinu kā citiem, bet man viens no mīļākajiem F-1 pilotiem bija tieši pats Bergers-cīņasspars, attieksme pret citiem braucējiem sacensību laikā, komunikācija ar presi un līdzjutējiem.

     [+] [-]

, 2022-04-12 12:27, pirms 2 gadiem
Grūti teikt kurš ir labākais jo katrs braucis savā laikā. Hamiltons viennozīmīgi ir pēdējās desmitgades labākais pilots un ir liela iespēja ka kļūs par titulētāko pilotu visā vēsturē. Ja ne šogad tad nākamgad Hamiltons varētu atgriezties cīņā par titulu.