Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempionam Hamiltonam Bahreinā piemēro piecu starta vietu sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempionam Hamiltonam Bahreinā piemēro piecu starta vietu sodu
Lūiss Hamiltons
Foto: REUTERS/Scanpix

Aizvadītās sezonas F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons par ātrumkārbas maiņu viņa "Mercedes" formulai saņēmis piecu starta vietu uz šonedēļ gaidāmo Bahreinas "Grand Prix" izcīņu.

Sezonas pirmajā posmā Austrālijā Hamiltons uzvarēja kvalifikācijā, bet sacīkstēs piekāpās "Ferrari" pilotam Sebastianam Fetelam, gūstot otro vietu. Šoreiz sacīkstēs Bahreinā, Sahiras trasē, kur tiks aizvadīts čempionāta otrais posms, britu autosportists nestartēs augstāk par sesto pozīciju.

Piektdienas vakarā Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) apstiprināja, ka Hamiltona sacīkšu spēkratam nepieciešama ātrumkārbas maiņa. Par to automātiski pienākas piecu starta vietu sods.

Kļuvis zināms, ka ātrumkārbai atklājusies hidrauliskā noplūde. Tas atgadījās jau pirmajā posmā Austrālijā, tomēr atklājies vien šajā nedēļas nogalē, klātesot FIA novērotājiem. Komanda lēma, ka būtu pārāk riskanti startēt Bahreinas posmā ar šādu ātrumkārbu, līdz ar to izlemts to nomainīt.

Ātrumkārba nomainīta arī Valteri Botasam, tomēr viņš šoreiz starta vietu sodu nesaņems, jo par identisku darbību jau tika sodīts Austrālijā. Tādos gadījumos F1 komandām ir atļauts uz nākamo posmu veikt ātrumkārbas maiņu bez soda saņemšanas, ko parasti tās arī izmanto.

Bahreinas "Grand Prix" kvalifikācija sāksies šodien plkst. 18:00 pēc Latvijas laika, bet sacīkšu starts tiks dots svētdien plkst. 18:10.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-04-07 11:12, pirms 7 gadiem
Ko viņš ieguva piecas starta vietas tas ir var startet no kuram piecam viņš grib i bio rio ,paši saprot ko rakstat? Vai ari es pats vel neesu pamodies?