Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA noraida ieteikumu Ķīnas F1 sacīkstes pārcelt uz sestdienu

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA noraida ieteikumu Ķīnas F1 sacīkstes pārcelt uz sestdienu
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) noraidījusi F1 pilotu un komandu ieteikumu Ķīnas Grand Prix sacīkstes pārcelt uz sestdienu laikapstākļu dēļ. Līdz ar to sacensības norisināsies svētdien, kā plānots.

Pēc tam, kad zemu esošie mākoņi būtu lieguši mediķu helikopteram nepieciešamības gadījumā nosēsties Šanhajas slimnīcā, piektdien treniņbraucienos lielākoties plīvoja sarkanie karogi un sportisti bija spiesti sēdēt boksos. Otrajā sesijā trasē neviens tā arī neizbrauca.

F1 noteikumi nosaka, ka slimnīcai, uz kuru vajadzības gadījumā no trases jānogādā cietušie, jābūt sasniedzamai 20 minūšu laikā. Šanhajā slimnīca ir nepilnus 40 km no trases, tādēļ šādā laikā sasniedzama tikai ar gaisa transportu.

Tā kā sākotnējā laika prognoze liecināja, ka sestdien laikapstākļi varētu būt labāki, bet svētdien atkal pasliktināties, sekoja ieteikums sacensības pārcelt uz sestdienu un aizvadīt drīz pēc kvalifikācijas.

Šodien Šanhajā notika sanāksme, kurā piedalījās, gan F1 čempionāta un FIA pārstāvji, gan pilotu un komandas. FIA uzsvēra, ka pēdējā laika prognoze svētdienai tomēr liecina, ka sacīkstes varēs notikt, tādēļ izslēdza iespēju tās pārcelt uz sestdienu.

"Škiet, laika prognoze svētdienai sola, ka mākoņi būs augstāk, un izredzes, ka helikopters varēs nosēsties, svētdien būs lielākas," saka "Haas" komandas pilots Kevins Magnusens.

"Mercedes" boss Toto Volfs bijis viens no tiem, kas atbalstījis izdeju par sacīkšu rīkošanu sestdien.

"Formāta stabilitāte, manuprāt, ir svarīga, bet es būtu izvēlējies sacīkstes rīkot sestdien," viņš saka. "Tā arī varētu būt iespēja izmēģināt kaut ko jaunu."

Ķīnas F1 posma kvalifikācija plānota sestdien plkst. 10:00 pēc Latvijas laika, savukāt sacensības sāksies svētdien plkst. 9:00.

Izmantotie resursi:
Autosport

  -3 [+] [-]

, 2017-04-07 15:27, pirms 8 gadiem
lai brauc par mitro.
pa mitro vienmēr ir labāk nekā pa sauso, to ikviens vecis pateiks

  -2 [+] [-]

, 2017-04-07 15:50, pirms 8 gadiem
archdevil rakstīja: lai brauc par mitro.
pa mitro vienmēr ir labāk nekā pa sauso, to ikviens vecis pateiks
Hehe, i see what you did there.

     [+] [-]

, 2017-04-07 21:05, pirms 8 gadiem
Migla