Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" atlaiž vienu no galvenajiem F1 dzinēju speciālistiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" atlaiž vienu no galvenajiem F1 dzinēju speciālistiem
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Ņemot vērā to, ka jaunie F1 dzinēji pagaidām sevi nav attaisnojuši, kompānija "Honda" izjūt arvien lielāku spiedienu no "McLaren" komandas, kā rezultātā šķirta sadarbība ar šīs jomas speciālistu Žilu Simonu.

Savā karjerā Simons lielākos panākumus guvis, kad Mihaela Šūmahera "valdīšanas" ērā strādāja pie "Ferrari" motoru izstrādes. Vēlāk viņš pievienojās "PURE" F1 dzinēju programmai, lai gan cerētais projekts tā arī nerealizējās, bet kopš 2013. gada Simons strādāja kā "Honda" konsultants.

Tā kā "Honda" nevēlējās piesaistīt daudzus konsultantus, Simons tika uzskatīts par vienu no galvenajiem speciālistiem, ar kura palīdzību varētu sasniegt strauju progresu. Tagad, kad "Honda" F1 projekta vadībā stājies Jasuke Hasegava, daudz labprātāk darbā tiek pieņemti speciālisti no konkurentu rūpnīcām, tomēr "McLaren" spiediens uzlabot rezultātus esot bijis pārāk liels.

Šobrīd tiek ziņots, ka Simonam esot bijušas viedokļa nesaskaņas ar citiem vadošajiem "Honda" F1 projekta darbiniekiem par to, kādā virzienā nākotnē būtu jāiet, tādēļ abas puses lēmušas par sadarbības izbeigšanu. Vēl sešus mēnešus Simons saņems algu un nedrīkstēs slēgt līgumus ar citu darba devēju, šo laiku pavadot piespiedu atvaļinājumā, kas daudzviet pasaulē ir normāla prakse.

Šonedēļ Barselonā notiekošajos F1 testos "Honda" cer spēt atrisināt problēmas, kas jaunajiem motoriem radās izmēģinājumu braucienos pagājušajā nedēļā. Tuvāko dienu laikā "Honda" plāno izmēģināt motora versiju, ar kādu iecerēts startēt arī F1 sezonas pirmajā posmā Melburnā, lai gan šo ieceri aizēnoja tehniskās ķibeles pagājušajā nedēļā.

Tajā pašā laikā vēl šobrīd no "Honda" rūpnīcas Japānā nav saņemta atbilde par to, kas bija galvenais iemesls piedzīvotajām motora problēmām. Komanda turpinās šī dzinēja testus un, iespējams, problēma tikšot atklāta pēc vairāk nobrauktiem kilometriem, apstiprinājis "Honda" runasvīrs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-07 14:45, pirms 8 gadiem
Ai man nav ko teikt vairs ehh