Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Verstapens ir kā no citas planētas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Verstapens ir kā no citas planētas"
Makss Verstapens un viņa līdzjutēji. Foto: Red Bull Racing

Pēc Maksa Verstapena izcīnītās uzvaras Nīderlandē, viņa pārstāvētās "Red Bull" komandas padomnieks Helmuts Marko veltījis ļoti atzinīgus vārdus savam audzēknim. Tikmēr pilots atklāj, ka pats pieņēmis lēmumu doties pēdējā, neplānotajā pitstopā, kas lielā mērā izšķīra F1 sacensību iznākumu.

Kā vēstīts, trasē izbraucot drošības mašīnai, Verstapens no pirmās pozīcijas iebrauca pitstopā, bet Lūiss Hamiltons izlēma palikt trasē un ceļu līdz finišam mērot ar jau lietotajām vidējā sastāva riepām. Verstapens restartā apdzina savu sāncensi un uzvarēja. Hamiltons beigās finišēja tikai ceturtais, jo šī stratēģija nenostrādāja.

"Mēs redzējām fantastisko Maksu," savu pilotu slavē Marko. "Nekāds spiediens viņu neietekmēja, un viņš saglabāja koncentrēšanos sacīkstēm. Pašas sacensības izvērsās sarežģītākas nekā cerējām, jo "Mercedes" piloti ar cietajām riepām bija ātrāki par mums. Šī iemesla dēļ beigās mainījām savu stratēģiju. Mēs nevarētu to izdarīt, ja trasē neizbrauktu drošības mašīna. Tas ir neticami. Viņam ir tikai 25 gadi, viņš vēl ir pavisam jauns. Kad viņš brauc mašīnā, tajā brīdī it kā atrodas uz citas planētas."

Verstapens stāsta: "Uzvarēt māju posmā vienmēr ir īpašs notikums. Jāsaka, ka šoreiz bija jāstrādā vēl vairāk. Pirms trasē devās drošības mašīna, es būtu braucis līdz finišam ar cietajām riepām, lai arī biju nedaudz lēnāks. Kad izbrauca drošības mašīna, es teicu, ka diez vai mēs spēsim saglabāt pirmo vietu, ja neveiksim pitstopu. Uzmontējām mīkstās riepas, kas mani atmeta uz trešo pozīciju, bet tad arī Džordžs Rasels iebrauca boksos. Padevās labs restarts, man bija mazliet lielāks maksimālais ātrums, un tas palīdzēja pirmajā līkumā izveidot uzbrukumu Luisam. Atlikušajos apļos mašīnai atkal bija ļoti labs balansējums."

Šī Verstapenam bija jau desmitā uzvara sezonā, bet kopvērtējumā tagad Šarls Leklērs un Serhio Peress no viņa atpaliek jau 109 punktus. Šonedēļ Moncas posmā Verstapens vēl nevar nodrošināt titulu, taču, ja viss sakrīt, teorētiski to viņš var paveikt pēc tam sekojošajās sacensībās Japānā. Tāpat Verstapenam šogad ir iespēja sasniegt jaunu rekordu - visvairāk izcīnītās uzvaras sezonas laikā. Mihaels Šūmahers un Sebastians Fetels savulaik vienas sezonas ietvaros guva 13 uzvaras, kas ir pašreizējais rekords.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 12:55, pirms 2 gadiem
Neesmu Verstappena fans, taču nevar noliegt, ka Maksis ir sasniedzis fantastisku līmeni.
Man kā Hamiltona fanam jāatzīst, ka neesmu pārliecināts vai Luiss savā vecumā ar līdzīgu mašīnu vairs spētu konkurēt ar šī brīža Verstappenu.

     [+] [-]

, 2022-09-06 12:59, pirms 2 gadiem
Pieņemu, ka visiem, kas vēl nesen sūdzējās par Hamiltona dominanci, varētu nākties pieņemt faktu par Verstappena ēru. Patreiz starp jaunajiem pilotiem neredzu, kurš 20+ sacīkšu nogrieznī spētu konkurēt ar Maksi.
Leklēra gadījumā nepārliecina ne paša sniegums, ne sarkano klaunu bars. Rassels, lai arī kopvērtējumā ir priekšā Luisam, bet pēdējo 6-7 posmu nogrieznī stabili zaudē komandas biedram kvalifikācijās un sacīkstēs.
Norisa gadījumā neredzu iespēju, ka Mclaren pēkšņi izrausies priekšgalā.