Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons atvainojas komandai par skarbo komentāru

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons atvainojas komandai par skarbo komentāru
Foto: Motorsport.com

Nīderlandes "Grand Prix" izcīņas noslēgumā Lūiss Hamiltons pa radio visai skarbi nokritizēja savu komandu par tās izvēlēto stratēģiju, savukārt jau pēc tam atzina, ka īsti pat neatceras paša teikto un atvainojies par emociju uzplūdiem.

Trasē izbraucot drošības mašīnai, sacensību līderis Makss Verstapens devās pēc mīkstajām riepām, kamēr Hamiltons palika trasē, pārņēma vadību, bet turpināja braukt ar vidējā sastāva riepām. Restartā "Red Bull" pilots viņu apdzina, bet pēc tam Hamiltonam garām pabrauca arī viņa komandas biedrs Džordžs Rasels un Šarls Leklērs no "Ferrari", kuri arī bija veikuši iepriekš neplānotu riepu maiņu.

"Es nespēju noticēt, kā jūs, puiši, esat izpostījuši man sacīksti," pa radio sacīja Hamiltons. "Es nevaru atrast vārdus, lai aprakstītu, cik satriekts šobrīd esmu."

Tiesa gan, jau pēc finiša Hamiltons atzina, ka emocijas tobrīd bijušas sakāpinātas, un viņš atvainojās "Mercedes" darbiniekiem.

"Tobrīd emocijas bija sakāpinātas," viņš sacīja. "Gribu atvainoties komandai, jo es pat neatceros, ko tobrīd teicu. Uz sekundi biju zaudējis savaldīšanos. Ja ne drošības mašīna, domāju, ka ar viena pitstopa stratēģiju mēs būtu cīnījušies ar “Red Bull” komandu par uzvaru. Nedomāju, ka šādu stratēģiju būtu veicis vēl kāds. Ir daudz kā laba, ko paņemt no šīs nedēļas nogales. Mašīna beidzot darbojās kā nākas. Ja tā būs arī turpmākajos posmos, mēs elposim viņiem pakausī un dabūsim uzvaru."

Tikmēr komandas vadītājs Toto Volfs paskaidrojis, ka pieņemts lēmums iet uz risku, jo tikai tādā veidā bija cerības, ka Hamiltons var izcīnīt uzvaru. Šajā reizē tas neattaisnojās.

"Pilotam tas viss ir ļoti emocionāli," sacīja Volfs. "Vispirms tu cīnies par uzvaru, bet tad tevi apēd, tāpēc skaidrs, ka nāk emociju uzplūdi. Kokpitā tu esi viens un neredzi pārējo, kas notiek. Tobrīd mēs spriedām, vai uzņemties risku, lai ietu uz uzvaru. Pieņēmām lēmumu, ka riskēsim. Viņam bija piecus apļus vecas vidējā sastāva riepas, un pareizā lieta bija mēģināt noturēt pozīciju. Beigās tas nenostrādāja, bet vienalga labāk es uzņemos risku, lai uzvarētu, nevis finišētu otrais vai trešais. Varējām viņus abus atstāt trasē ar vecajām riepām, kas garantētu otro un trešo vietu, bet tad Luiss nebūtu iesaistījies cīņā par uzvaru."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 09:41, pirms 2 gadiem
Vai tiešām Hamiltons atradās bremzēšanas punktā? Varbūt tas tomēr bija lūzuma punkts?

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 10:10, pirms 2 gadiem
Styrnucis rakstīja: Vai tiešām Hamiltons atradās bremzēšanas punktā? Varbūt tas tomēr bija lūzuma punkts?
es arī nesapratu, kas tas par bremzēšanas punktu. pie sevis nodomāju, tā kā F1 līdzi nesekoju, tad kaut kādu terminu esmu palaidis garām

     [+] [-]

, 2022-09-06 11:45, pirms 2 gadiem
Bremzeeshanas punkts ir pirms ieejas liikumaa, shis ir kaut kas pavisam cits...

     [+] [-]

, 2022-09-06 11:49, pirms 2 gadiem
"Es nespēju noticēt, kā jūs, puiši, esat izpostījuši man sacīksti," pa radio sacīja Hamiltons. "Es nevaru atrast vārdus, lai aprakstītu, cik satriekts šobrīd esmu."

Šitā gan viņš neteica. Kur radās šāds tulkojums?

Tur bija **** divās vietās! Kur tulkojumā pazuda ****?