Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Botass pamet ''Mercedes'' un ar 2022. gadu startēs ''Alfa Romeo''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Oficiāli: Botass pamet ''Mercedes'' un ar 2022. gadu startēs ''Alfa Romeo''
Valteri Botass. Foto: Mercedes F1

Somu pilots Valteri Botass un F1 komanda ''Alfa Romeo'' kopīgi paziņojuši, ka vienojušies par ilgtermiņa sadarbības noslēgšanu, tādējādi somam ar 2022. gadu turpinot savu F1 karjeru šajā komandā. No 2017. gada Botass bija ''Mercedes'' pilots un Lūisa Hamiltona komandas biedrs.

Soma Valteri Botasa aiziešana no ''Mercedes'' bija gaidāma. Pagājušajā nedēļā ''Alfa Romeo'' pilots Kimi Reikenens paziņoja, ka pēc sezonas noslēgs F1 karjeru. Jau pēc šī paziņojuma varēja noprast, ka Valteri Botass varētu ieņemt soma vietu ''Alfa Romeo'' komandā ar 2022. gadu.

Šodien tas paziņots oficiāli, abām pusēm noslēdzot ilgtermiņa līgumu. ''Jauna lappuse manā karjerā ir atvērta - esmu priecīgs pievienoties ''Alfa Romeo'' ar 2022. gada sezonu. Šis man būs jauns izaicinājums,'' savu paziņojumu iesāka Botass. ''''Alfa Romeo'' ir zīmols, ar kuru nav jāiepazīstina. Esmu sajūsmināts, ka varēšu palīdzēt komandai attīstīties. Īpaši ar izmaiņām noteikumos ar 2022. gadu komandas kā ''Alfa Romeo'' varēs cīnīties par augstākajām vietām. Esmu pateicīgs komandai par man doto uzticību, kuru nevēlos pievilt. Esmu izsalcis cīnīties par visaugstākajām vietām un pjedestālu,'' turpināja soms.

Savā paziņojumā Botass neaizmirsa savu līdzšinējo komandu ''Mercedes'', kuru pārstāvēja kopš 2017. gada, kopā ar to izcīnot četrus Konstruktora kausus, deviņas individuālās uzvaras, kā arī 53 reizes kāpa uz pjedestāla: ''Lepojos par sasniegto kopā ar komandu, un šobrīd esmu motivēts pabeigt veiksmīgi sezonu, tā kā cīnāmies par kārtējo čempiontitulu.''

Pēc šīm ziņām arvien skaidrāks kļūst, ka Botasa vietu ieņems brits Džordžs Rasels, kurš šobrīd startē ''Williams'' komandā. ''Sky Sports'' ziņo, ka ''Mercedes'' ar oficiālu paziņojumu nāks klajā šonedēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...