Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mašīnu dizainu uz Lielbritānijas GP maina arī "Aston Martin" un "Williams"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mašīnu dizainu uz Lielbritānijas GP maina arī "Aston Martin" un "Williams"
Foto: Williams F1

Līdzīgi kā "McLaren" vienība, arī F1 komandas "Aston Martin" un "Williams" šajā nedēļas nogalē Lielbritānijas posmā startēs ar mainīta krāsojuma sacīkšu mašīnām.

"Aston Martin" galvenā sponsora "Aramco" paspārnē esošais uzņēmums "Valvoline" būs komandas ilgtermiņa sadarbības partneris smērvielu piegādes jomā. Tam par godu Silverstounas trasē Fernando Alonso un Lensa Strola mašīnas priekšējo antispārnu, dzinēja pārsegu un sānus rotās jaunā sadarbības partnera logo un krāsas. Šāds krāsojums gan tiks izmantots tikai uz gaidāmo posmu, kamēr sadarbība tiks turpināta arī pēc tam.

"Valvoline" ir sena pagātne autosportā, kas datējama jau ar šī sporta veida pirmsākumiem 19. gadsimta beigās. Uzņēmuma nosaukums un krāsas nereti bijušas redzamas ASV vadošajos autosacīkšu seriālos NASCAR un "IndyCar". "Valvoline" arī sponsorēja Marko Andreti pārstāvēto F1 komandu "Lotus" pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu beigās. Pēdējo reizi šajā čempionātā uzņēmums bija iesaistījies kā smērvielu piegādātājs "Marussia" komandai.

"Williams" savu krāsojumu mainījusi, jo svinēs 800. sacīksti F1 pasaules čempionātā. Aleksa Albona un Logana Sardženta pilotētais FW45 modelis izcelsies ar Apvienotās Karalistes karoga motīvu uz dzinēja pārsega. Tāpat "Williams" mašīnas sānus rotās uzraksts par godu 800. sacīkstei. Reizē arī komandas sponsora "Gulf" logo uz aizmugurējā antispārna ieguvis pamanāmākus apveidus.

Sākotnēji bija domāts, ka 800. sacīksti "Williams" aizvadīs tieši Silverstounas trasē, tomēr pēc Emīlijas-Romanjas GP atcelšanas šis brīdis tiks piedzīvots Ungārijā. Ar šāda krāsojuma mašīnām komanda startēs abos šajos posmos. Dizains tiks lietots jau uz šonedēļ gaidāmo posmu, ņemot vērā, ka tās būs komandas māju sacensības.

Kopš komandas pirmajām sacensībām 1977. gada Spānijas GP, tai izdevies izcīnīt uzvaras 114 posmos. Deviņas reizes "Williams" triumfējusi Konstruktoru kausā, bet septiņas reizes – arī pilotu vērtējumā. Par čempioniem tās rindās kļuvuši Alans Džonss, Keke Rosbergs, Nelsons Pikē, Naidžels Mansels, Alēns Prosts, Deimons Hils un Žaks Vilnēvs.

     [+] [-]

, 2023-07-08 11:57, pirms gada
williams šadas arī varētu atstāt, daudz labāk kā sezonas krāsojums