Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Felipe Masa sāk pārrunas ar "Williams" un "Renault" komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

Felipe Masa sāk pārrunas ar "Williams" un "Renault" komandām
Felipe Masa
Foto: LaPresse/Scanpix

Brazīlietis Felipe Masa apstiprinājis, ka sākušās pārrunas par iespējām pagarināt līgumsaistības ar "Williams" komandu, bet neoficiāla informācija liecina, ka sportists runā arī ar "Renault" rūpnīcu.

Šobrīd Masa aizvada trešo sezonu "Williams" sastāvā, bet viņa līgums ar komandu beidzas šogad. Neviens nešaubās, ka Valteri Botass, kuram Masa šobrīd F1 čempionātā ir 8 punktus priekšā, turpinās pārstāvēt leģendāro britu komandu, kamēr par Masu šādas skaidrības nav.

"Šobrīd mēs pie tā strādājam," jautāts par iespējām pagarināt līgumu ar "Williams", atklāj 35 gadus vecais Felipe Masa, kurš šogad finišējis punktos visos sešos notikušajos posmos. "Es pavisam noteikti nezaudēju laiku un gribu ātrāk saprast, kas notiks nākamgad."

Ņemot vērā, ka Masa aizvadījis 235 posmus Formulā 1, viņš uzskata, ka iegūtā pieredze komandām ir saistoša.

"Es domāju, ka aizvien ir ļoti svarīgi, ja pilots zina, ko teikt," viņš saka. "Šādi piloti saprot, kurās jomās jāuzlabo mašīna, ko, godīgi sakot, mēs pēdējo gadu laikā kopā ar "Williams" arī esam darījuši."

Masa gan neesot vienīgais kandidāts uz Botasa komandas biedra vietu, jo sarunas notiekot arī ar Džensonu Batonu, kurš pagaidām vēl startē "McLaren". Nav noslēpums, ka šī komanda vēlas līdzās Fernando Alonso redzēt savu attīstības programmas pilotu Stofelu Vandūrnu, kurš šogad jau piedalījās pirmajā F1 posmā un debijas sacensībās iebrauca punktos.

Tā kā ir iespējama Batona atgriešanās viņa pirmajā F1 komandā, kuras sastāvā sportists pasaules čempionātā debitēja 2000. gadā, Masa paralēli arī veic pārrunas ar "Renault" rūpnīcas vienību, liecina neoficiāla informācija. Šobrīd "Renault" sastāvā brauc Kevins Magnusens un Džoljons Palmers.

Izmantotie resursi:
Autosport
F1i.com - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.