Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

No rezultātiem Kanādas "Grand Prix" atkarīga "Ferrari" komandas nākotne

Juris Grīns
Juris Grīns

No rezultātiem Kanādas "Grand Prix" atkarīga "Ferrari" komandas nākotne
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Ferrari" F1 komanda uz šonedēļ Kanādā gaidāmajām "Grand Prix" sacensībām sagatavojusi uzlabotu F14 T modeļa versiju, taču, ja tā nespēs sevi attaisnot, iespējams, uzreiz pēc sacensībām tehniskais personāls pilnībā pievērsīsies 2015. gada modeļa konstruēšanai.

"Mums jāturpina cīnīties par svarīgajiem šī gada mērķiem, taču nevajadzētu ietekmēt nākamā gada projektu, pārāk daudz domājot par šo sezonu," uzskata "Ferrari" līderis Fernando Alonso. "Ir jāturpina modeļa attīstīšana, jo daudz kas no tā būs izmantojams arī nākošgad. Tomēr, ja uz nākošo sezonu ir kaut kas fundamentāli jāmaina, mums pavisam noteikti nevajadzētu zaudēt laiku."

"Ferrari" auto uz posmu Monreālā ieguvis tik lielus uzlabojumus, ka to aizkulisēs jau sākuši dēvēt par F14 T "B modeli". Tomēr tas nenozīmē, ka Alonso prognozētu strauju rezultātu kāpumu.

"Būs grūti, jo šajā trasē dominējošais faktors ir motora jauda, nevis tā kā Monako vai Barselonā," saka divkārtējais F1 čempions. "Viegli nebūs, bet man patīk šī trase un pēdējos četros gados man šeit klājies labi, tādēļ ceru uz labu nedēļas nogali un pienācīgu punktu izcīnīšanu. Mums ir daži uzlabojumi, ko veidojām vairākas nedēļas un izmēģinājām simulatorā. Aplis ir īss, tāpēc rezultāti būs ciešāki, kas savukārt nozīmē, ka 0.1 vai 0.2 sekundes aplī var nozīmēt sešas vai septiņas pozīcijas."

Alonso tikmēr noliedz, ka daudzās sezonas, kurās nācies palikt bez iespējas kļūt par čempionu, būtu likušas zaudēt stimulu. Spānis apsola nebeigt karjeru, kamēr neizcīnīs vēl vismaz vienu F1 titulu.

"Esmu izsalcis pēc panākumiem un gaidu iespēju kļūt par čempionu," viņš saka. "Tas ir galvenais mērķis un es nedomāju, ka beigšu karjeru, pirms gūšu šo baudu. Nav tā, ka es nebūtu apmierināts ar diviem tituliem, tomēr trīs tituli ļauj nostādīt sevi blakus ļoti svarīgiem vārdiem."

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Adam Cooper's F1 Blog | Just another...

  +2 [+] [-]

, 2014-06-06 14:53, pirms 10 gadiem
Virsrakstu izlazot var padomāt, ka pēc CAN GP komanda beigs pastāvēt

Bet tā, lēmums pareizs. Jāmet miers šai sezonai un jāgatavojas nākamajai. Čempions (komandām) jau tāpat zināms

  +1 [+] [-]

, 2014-06-06 15:34, pirms 10 gadiem
Jaaa....piekriitu,ka virsraxti ir vienkaarshi graujoshi....taa laikam tgd tiek apmaaciiti muusu jaunie zhurnaljugas savaadaak neviens tipa nelasiitu,ja voenkaarshi uzraxtiitu,ka Ferrari vrikushi uz Kanaadas GP dazhus uzlabojumus!

     [+] [-]

, 2014-06-06 15:34, pirms 10 gadiem
Sorry par drukas kljuudaam

  -1 [+] [-]

, 2014-06-06 17:49, pirms 10 gadiem
Ja Ferrari kruķīs nākošā gada modeli, šogad varētu arī pat uzvarēt, jo labāku vietu testiem nevarētu neviens sarūpēt kā piedalīties gonkā.