Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons pēc aiziešanas no F1 beigs karjeru

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons pēc aiziešanas no F1 beigs karjeru
Alonso un Hamiltons
Foto: Digitale/Scanpix

Lai gan pagaidām Luiss Hamiltons vēl nedomā par aiziešanu no F1 čempionāta, kad tas notiks, brits neturpinās startēt citās autosacīkstēs.

Hamiltonam šobrīd ir 28 gadi un viņš aizvada jau septīto sezonu Formulā 1. Šogad Hamiltons pievienojās "Mercedes" komandai, ar kuru kopā cer gūt lielus panākumus. Tomēr daudzus interesē, ko Hamiltons darītu, ja nebrauktu F1? Tāds mirklis kādreiz pienāks, taču, atšķirībā no daudziem citiem, viņš nedomā startēt citās sacīkstēs, piemēram, Lemānā.

"Es domāju, ka pēc aiziešanas no F1 neturpināšu karjeru autosportā," spāņu laikrakstam "Marca" pavēstījis Hamiltons, kurš 2008. gadā kļuva par F1 čempionu.

"Es veltīšu sevi citām lietām - manai ģimenei un sunim," smejoties nosaka sportists. "Domāju, ka tobrīd pārtraukšu startēt sacīkstēs. Nav nekā tāda, kas būtu līdzvērtīgs Formulai 1, bet MotoGP sacensībām es jau būšu par vecu."

Sešus gadus Hamiltons pavadīja "McLaren" komandā, ko daudzi bijušie braucēji, piemēram, Huans Pablo Montoija un Fernando Alonso, savulaik pamanījās visai asi kritizēt. Hamiltons nav no tiem, kas runā sliktu par savu bijušo komandu.

"Es nezinu, ko runā citi, bet man par "McLaren" nav nekas slikts sakāms," atzīst Hamiltons. "Pirmkārt, viņi mani ieveda Formulā 1. Bez viņiem es šeit nebūtu. Man ir ļoti labas attiecības ar Martinu Vitmāršu un Ronu Denisu. Kad pie viņiem startēju, katru gadu uzvarējām vismaz vienā sacīkstē. Tā ir lieliska komanda, viena no labākajām visā vēsturē."

Hamiltons paskaidro, kāpēc izvēlējies pievienoties "Mercedes" vienībai: "Tagad es gribu būt daļa no "Mercedes" komandas, kas arī vēlas būt daļa no vēstures. Arī "McLaren" es biju daļa no tās vēstures, tomēr tikai neliela daļiņa. Savukārt "Mercedes" es varu spēlēt nozīmīgu lomu tās vēsturē. Tieši tādēļ izvēlējos šo iespēju."

Izmantotie resursi:
MARCA.com
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2013-06-06 10:13, pirms 11 gadiem
Nākošais gads būs jauna ēra F1.

Iespējams, ka jaunajā ērā atkal valdīs piloti un autoražotāji nevis aeirodinamika un riepas.

F1 ir jābūt izmēģinājumu poligonam tehnikas progresam nevis riepu taupīšanai un kurš salīmēs kopā vislabākās šķipeles, jo ne ātri dilstošas riepas ne šķipeles nav sērijveida ielas mašīnām.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-06 14:53, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: Nākošais gads būs jauna ēra F1.

Iespējams, ka jaunajā ērā atkal valdīs piloti un autoražotāji nevis aeirodinamika un riepas.

F1 ir jābūt izmēģinājumu poligonam tehnikas progresam nevis riepu taupīšanai un kurš salīmēs kopā vislabākās šķipeles, jo ne ātri dilstošas riepas ne šķipeles nav sērijveida ielas mašīnām.
Par kādu gan izmēģinājumu poligonu tu runā attiecībā uz nākošo gadu, ja dzinēju attīstība būs pilnībā iesaldēta??? Ok, pirmajā gadā varbūt iespējami kādi pārsteigumi - kādam var izrādīties, ka netur slodzi utt...bet to visu ātri pieregulēs par cik tehniskie noteikumi ir akmenī kalti un visi ripinās ar jauniem dzinējiem āpat kā ripina tagad ar esošajiem. Es teiktu - maksimāli vienu sezonu kkādi pārsteigumi un neprognozējamība un ķimerēšanās gar dzinējiem.