Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Nekāds brīnums mums nepalīdzēs noķert "Red Bull" komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Nekāds brīnums mums nepalīdzēs noķert "Red Bull" komandu"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs, kurš šonedēļ notiekošā F1 posma otrajā treniņā piedzīvoja avāriju, atzinis, ka pat brīnums neļaus "Ferrari" noķert "Red Bull" komandu Maiami trasē. Šodienas treniņā Monako pārstāvis bija otrais ātrākais.

Abos piektdienas treniņos Leklērs ierindojās trešajā vietā, bet otrās sesijas izskaņā septītajā līkumā piedzīvoja avāriju. Viņam paveicās, jo negadījumā netika bojātas SF-23 modeļa jaunās detaļas, kas pirmo reizi tiek izmantotas šajā nedēļas nogalē. Cieta tikai spēkrata priekšējā labā puse. Trešajā treniņā tika sasniegts otrais rezultāts, taču ar 0.4 sekunžu deficītu līdz Maksam Verstapenam.

Leklērs stāsta, ka varētu konkurēt ar Verstapenu un Serhio Peresu kvalifikācijā, kas sāksies šovakar plkst. 23:00 pēc Latvijas laika, taču sacīkšu režīmā "Ferrari" neesot izredžu.

"Runājot par sacīkšu režīmu, nedomāju, ka mums būtu rokās brīnumlīdzeklis, kas varētu palīdzēt samazināt atstatumu," neslēpj sportists. "Domāju, ka mēs viņiem nebūsim tuvāk. Veicot vienu ātro apli, sajūta ir samērā laba, bet sacīkšu režīmā "Red Bull" ir paši savā līgā, un mēs atpaliekam daudz."

Avāriju Leklērs izskaidro ar slideno trases segumu: "Šajā ziņā ir sarežģīti, jo ir tikai viena trajektorija, bet tiklīdz no tās izbrauc, saķere ir patiešām maza. Braucu par ātru, nesavaldīju mašīnas aizmuguri, mēģināju visu saglābt, bet nebija tika daudz vietas, lai varētu pagriezties. Tomēr lielu bojājumu nav."