Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Jaunās mašīnas nav piemērotas manam braukšanas stilam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Jaunās mašīnas nav piemērotas manam braukšanas stilam"
Foto: Motorsport.com

Spāņu F1 pilots Karloss Sainss, kuram izvērsies grūts sezonas sākums, atzinis, ka aizvien vēl nav pieradis braukt ar jaunajām mašīnām, tāpēc nav pietiekami ātrs un pārāk bieži pieļauj kļūdas.

Pirmajos četros sezonas posmos Sainss nav bijis tik ātrs kā otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, turklāt divos posmos viņam cīņas noslēgušās ar izslīdēšanu grants joslā un izstāšanos.

"Šī, iespējams, ir pirmā reize viņa karjerā, kad Karlosam ir gana ātra mašīna, lai ar to varētu cīnīties par augstākajām vietām, un viņš vienkārši pie tā nav pieradis," prāto "Ferrari" komandas vadītājs Matija Binoto. "Es domāju, viņam jāiemācās kontrolēt uz pleciem esošais spiediens."

Tomēr pats Sainss nedomā, ka uz viņu esošais spiediens ir tas faktors, kas ietekmē veikumu. Iepriekšējā posmā viņš avarēja otrajā kvalifikācijā, bet sacīkstēs izstājās drīz pēc starta, kad sadūrās ar Danielu Rikjardo.

"Imolā es vienkārši mēģināju dažādas trajektorijas, dažādu balansējumu," viņš stāsta. "Ja kāds man vaicātu, vai tobrīd es izjutu spiedienu, tad es teiktu, ka nē. Es spēlējos ar mašīnu un pieļāvu kļūdu. Diemžēl jaunās mašīnas nav piemērotas manam braukšanas stilam. Man ir tiešām problēmas ar to, un man vēl daudz pie tā jāpierod. Nav noslēpums, ka šādas kļūdas nenotiek bez iemesla. Vēl nespēju pabraukt uz simts procentiem un aizvien cenšos pierast pie jaunās mašīnas."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com