Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Porsche" un "Audi" komandās startēs vācu F1 piloti

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" un "Audi" komandās startēs vācu F1 piloti
Foto: Sean Bull Design

"Volkswagen" grupas izpilddirektors Herberts Dīss paziņojis, ka tajās komandās, ar ko nākotnē sadarbosies "Porsche" un "Audi" rūpnīcas, startēs vismaz pa vienam vācu pilotam.

Par abu šo "Volkswagen" grupas paspārnē esošo zīmolu ienākšanu F1 pasaules čempionātā 2026. gada sezonā šaubu vairs nav. Lai gan oficiāls paziņojums aizvien nav bijis, tas izskaidrojams ar faktu, ka vēl nav pabeigta jauno motoru tehnisko noteikumu izstrāde, kā arī nav noslēgti līgumi ar komandām, kas kļūs par "Porsche" un "Audi" sadarbības partnerēm.

Cik zināms, "Porsche" sadarbosies ar "Red Bull", kamēr "Audi" reālākās iespējas ir vienoties ar "Aston Martin". Jebkurā gadījumā, Dīss apstiprina, ka abās komandās, kas kļūs par partnerēm, būs jāstartē vismaz pa vienam vācu pilotam.

"Es pieņemu, ka mēs noteikti mēģināsim savās divās komandās nodarbināt vācu braucējus," viņš skaidri paziņojis intervijā laikrakstam "Wolfsburger Allgemeine Zeitung".

Šobrīd "Formulā 1" startē divi vācu piloti - Sebastians Fetels, kurš tuvojas savas karjeras noslēgumam un 2026. gadā diez vai vēl brauks sacīkstēs, kā arī Miks Šūmahers, kurš pašlaik aizvada savu otro sezonu, taču radušās šaubas par viņa talantu.

Tāpat jau kādu laiku Vācijā vairs nenotiek neviens F1 posms. Dīss stāsta, ka ir plāni atkal rīkot Vācijas "Grand Prix" izcīņu, kas notiks vai nu Hokenheimā vai Nirburgringā.

"Es zinu, ka ir plāni par Vācijas posma atgriešanu kalendārā," viņš saka. "Tam atkal vajadzētu stimulēt "Formula 1" popularitāti Vācijā."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

  +1 [+] [-]

, 2022-05-07 01:59, pirms 2 gadiem
Interesanti, kur viņi tos ņems? Vācijai ir absolūtā krīze pilotu tirgū. Viens no spēcīgākajiem F3 čempionātiem, taču nav neviena laba jaunā pilota F1 tuvumā.
Vajadzēs uz 2026. gadu saukt no pensijas Fettelu, Rosbergu vai Halku

     [+] [-]

, 2022-05-07 20:40, pirms 2 gadiem
Vispār kopumā dīvaina sajūta par audi un porše ienākšanu F1...
Audi ir maksimāli lieki vismaz formātā kuri viņi plāno ienākt F1. Tāpat kā Porše.

Pirmie gatavos dzinēju, kuru sen atpakaļ izstrādāja Porše un pat to testēja, un uz šīm iestrādēm un rasējumiem un tehnisko specifikāciju Audi uzzdos par (savu), savukārt Porše, kuri izstrādājuši jau sen F1 dzinēju, "sadarbībā" ar hondas RBR nodaļu gatavos citu dzinēju. Murgaini, lai neteiktu vairāk.