Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Viena lieta spētu atrisināt 99% no "Mercedes" problēmām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Viena lieta spētu atrisināt 99% no "Mercedes" problēmām"
Džordžs Rasels. Foto:

Džordžs Rasels uzskata, ka mašīnas "peldēšanas" problēma ir vienīgais, kas šobrīd attur "Mercedes" komandu no iesaistīšanās cīņā par uzvarām. Ja to izdotos novērst, pazustu arī faktiski visas citas nebūšanas, uzskata šīs sezonas komandas jaunpienācējs.

Ja vēl pirmajā F1 posmā Bahreinā, gan pateicoties "Red Bull" pilotu nedienām, Lūiss Hamiltons pat kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena, situācija Saūda Arābijā jau bija krietni bēdīgāka, un septiņkārtējais pasaules čempions finišēja vien desmitais. Rasels pirmo posmu noslēdza ceturtajā vietā, bet otro - piektajā.

"Lūisa gadījumā, viņa inženieri, iespējams, bija izvēlējušies konservatīvāku pieeju regulējumiem nekā mēs," iemeslu, kāpēc komandas biedrs Džidas trasē bija krietni lēnāks, skaidroja Rasels. "Tā bija visa atšķirība. Dažreiz, kad centies nobalansēt mašīnu, spēkā ir daudzi faktori, un dažreiz regulējumu izmaiņas, lai gan šķiet, ka dos labumu, patiesībā visu padara vēl sliktāku. Ir ārkārtīgi daudzi faktori, kas ietekmē to, vai mašīna kļūst ātrāka vai lēnāka."

Runājot par "Mercedes" dzinēja režīmu maiņu, Rasels skaidro: "Jo ātrāk mēs braucam, jo sliktāk kļūst. Tāpēc vissliktāk ir kvalifikācijā, jo tad mēs noregulējam motoru tā, lai tas taisnēs dotu maksimālo jaudu."

Rasels paskaidro, ka lielāks piespiedējspēks nozīmē arī lielāku mašīnas "peldēšanas" problēmu, kas esot visu komandas nebūšanu galvenais iemesls. Viņš uzskata, ka, to novēršot, situācija pilnībā izmainīsies.

"Šāds dzinēja režīms dod vairāk piespiedējspēka un līdz ar to arī izraisa lielāku "peldēšanu"," skaidro sportists. "Arī sacīkstēs, kad DRS ir neaktīvs, piespiedējspēks ir lielāks nekā tad, kad antispārns ir atvērts. Šie dažādie faktori jāņem vērā, un mēs aizvien mācāmies un esam tālu no ideālā. Ja mēs novērstu mašīnas "peldēšanu", tas atrisinātu 99% no mūsu problēmām."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Commentary, Standings &...