Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pietuvojas neizbēgamam sodam

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pietuvojas neizbēgamam sodam
Foto: Motorsport.com

Divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso šonedēļ Austrālijā gaidāmajā F1 pasaules čempionāta trešajā posmā izmantos jau trešo motoru šosezon. Vēl viena dzinēja maiņa, un viņam tiks piešķirts starta vietu sods.

"Alpine" komandai uz šo sezonu izdevies radīt ātru, taču ne pietiekami izturīgu mašīnu. Estebans Okons gan spējis sasniegt finišu abos pirmajos posmos, izcīnot septīto un sesto vietu, kamēr Alonso Bahreinā ierindojās devītajā pozīcijā, kamēr Saūda Arābijā izstājās.

Kļuvis zināms, ka pie vainas bijis ūdens sūknis, taču, tā kā tas ir iebūvēts dzinējā un izraisījis problēmas ar pārkāršanu, bijis nepieciešams veikt motora maiņu. Drošības apsvērumu dēļ Alonso jaunu motoru saņēma arī pirms iepriekšējā posma.

"Vainīgs nebija pats dzinējs, bet ūdens sūknis," skaidro "Alpine" izpilddirektors Lorēns Rosi. "Tas noveda pie dzesēšanas problēmām un tam sekojošu problēmu virkni. Dzinējs dzesējās nepietiekami, eļļa uzkarsa, un radās citas ķibeles. Fernando būtu varējis turpināt braukt, jo dzinējs strādāja, taču apstākļi vairs ne tuvu nebija ideāli. Izlēmām izstāties. Problēma ir tā, ka ūdens sūknis ir iebūvēts motorā. Līdz ar to vienu motoru mēs esam zaudējuši. Tās ir "bērnu slimības" detaļām, kas tiek darbinātas pirmo reizi, un vēl neesam paspējuši visu pielāgot, kā tas ir arī citām komandām. Paša dzinēja uzbūvi apšaubīt nevaram, jo tas veic to, ko no tā esam gaidījuši."

"Alpine" pašlaik ierindojas ceturtajā vietā Konstruktoru kausā, tomēr Alonso ir jāsamierinās, ka vienā brīdī viņam noteikti pienāksies starta vietu sods. Iztikt ar šo motoru var ne vienu vien posmu, taču ne visu atlikušo sezonu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...