Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miljardieris no Honkongas grib izveidot jaunu F1 komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Miljardieris no Honkongas grib izveidot jaunu F1 komandu
Foto: Motorsport.com

Honkongas uzņēmējs Kalvins Lo paziņojis par ieceri izveidot savu komandu un jau 2026. gadā ar to piedalīties F1 pasaules čempionātā. Saprotot, ka tas var neizdoties, miljardieris arī ir gatavs pārņemt kādu no jau esošajām komandām.

Pasaulē lielākās dzīvības apdrošināšanas kompānijas "RE Lee International" izpilddirektora bagātība esot zem diviem miljardiem eiro. Jau šobrīd viņš ir iesaistījies F1 čempionātā ar ASV investīciju kompānijas "Dorilton Capital" starpniecību, kam pieder "Williams" komanda.

Šobrīd Lo runā ar vairākām komandām. Iespējams, viņš tuvāko gadu laikā varētu kļūt par līdzīpašnieku vai investoru kādā no tām.

"Pēdējos gados pie manis vērsušies daudzi F1 pasaules spēlētāji," stāsta uzņēmējs. "Tās bijušas gan komandas, gan ļoti mērķtiecīgi potenciālie komandu īpašnieki vai investori. Es priecāšos par būšanu iesaistītam jebkādā statusā."

Lo neslēpj, ka vēlētos pats savu F1 komandu, tomēr saprot, ka tas būtu grūti paveicams.

"Ar kādu no pašreizējām komandām to izdarīt būtu ātrāk," skaidro Lo. "Lai ar savu komandu nokļūtu uz starta, tas reāli nebūtu ātrāk par 2026. gadu. Neesmu tik gudrs, lai pats varētu vadīt komandu. Lai kāds arī nebūtu mans ieguldījums, tas būs finansiāls."

Visas F1 tiešraides skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...