Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam kārtējā uzvara, Alonso aizraujošā cīņā nozog pjedestālu Peresam

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Verstapenam kārtējā uzvara, Alonso aizraujošā cīņā nozog pjedestālu Peresam
Makss Verstapens. Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas Brazīlijas Lielās balvas izcīņā triumfēja pasaules čempions Makss Verstapens no ''Red Bull', savukārt otrais finišēja Lando Noriss no ''McLaren''. Aizraujošākā cīņa gan bija par trešo vietu, finišā to cīņā ar Serhio Peresu izraujot Fernando Alonso no ''Aston Martin''.

• Jau formācijas aplī, sacīkstei vēl nesākoties, vakars bija noslēdzies ''Ferrari'' pilotam Šarlam Leklēram, kurš izslīdēja ārpus trases un ietriecās drošības barjerās.

• Brazīlijas Lielās balvas izcīņai sākoties, jau pirmajā aplī trasē parādījās drošības mašīna – pirmajā līkumā pēc starta sadursmi piedzīvoja ''Williams'' pilots Alekss Albons un ''Haas'' braucējs Niko Hilkenbergs, Albona formulai vēl skarot cita ''Haas'' pilota Kevina Magnusena spēkratu. Sacīkste gan noslēdzās tikai Albonam un Magnusenam. Trešā apļa ievadā tika pacelti sarkanie karogi un sacensības uz laiku pārtrauktas.

• Atsākot sacīksti, pasaules čempions Makss Verstapens no ''Red Bull'' un ''McLaren'' pilots Lando Noriss atrāvās no pārējiem braucējiem. Britu autosportists pāris reizes atradās labās pozīcijās, lai apdzītu Verstapenu, tomēr sekmīgs manevrs nesekoja. Nīderlandietis sacīkstes gaitā attālinājās un droši triumfēja Brazīljas Grand Prix.

• Otrajā pozīcijā finišēja Lando Noriss, savukārt par trešo vietu uz goda pjedestāla pēdējos apļos notika pamatīga cīņa. ''Aston Martin'' braucējs Fernando Alonso vairākkārt atvairīja ''Red Bull'' otrā pilota Serhio Peresa centienus apdzīt, tomēr meksikānis priekšpēdējā aplī aizgāja garām spānim. Alonso ātri prata pozīciju atgūt un finišā taisnē noturēt trešo vietu.

• Sacīkstes ievadā izkritušajiem pilotiem Leklēram, Albonam un Magnusenam tās gaitā pievienojās arī abi ''Alfa Romeo'' piloti Gvanju Žou un Valteri Botass, kā arī Džordžs Rasels no ''Mercedes'', Brazīlijas Grand Prix finišu kopā nesasniedzot sešiem autosportistiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-05 21:25, pirms 8 mēnešiem
Perezs beigās pamatīgi nolažojās... 15 apļus centās tikt Alonso garām (apli līdz beigām to beidzot paveica), lai vienu līkumu vēlāk kļūdītos un palaistu Alonso atkal garām... Protams, visu cieņu Alonso - bija pelnījis pēc tādas sezonas, kāda viņam bijusi.

Šarlam laikam lāsts uzlikts - kā neiet, tā neiet.

  -3 [+] [-]

, 2023-11-05 22:03, pirms 8 mēnešiem
Garlaicīgākā Brazīlijas sacensība pēdējos 25 gados.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-05 23:00, pirms 8 mēnešiem
Sāpīga nedēļas nogala Meršiem, var teikt izgāšanās, brauceji, protams, sacīkstē centās taupīt riepas, taču ātrums taisnēs rausmīgs, DRS efektivitāte zem kritikas. Sen meršiem nebija tādas sacīkstes, kur abiem braucējiem viss slikti, balans sacīkstes laikā un sprintā uzvedās dīvaini, regulējumi principā kcik varēja braukt ar softiem. Protams, problēmu gan jau atrisinās, taču nākošās sezonas šasijā absolūti jāmaina braucēju izvietojums mašīnā un jābīda atpakaļ citāi no šīm problēmām prom netiks.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-05 23:08, pirms 8 mēnešiem
Sarkanajiem, dalīti un žēl Leklēra, gribas tomēr sarkanos redzēt jaudīgākus nekā šobrīd. Priekš viņiem labā ziņa, ka šoreiz meršiem gāja ar riepām sliktāk nekā Ferrari.

Jāizceļ Maklaren, nu priecē šī komanda un Norisam tiešām teicams sniegums, un palielam izdarīja maksājumu. Piastri, šī nedēļas nogale ir jāaizmirst . Nu, bet maku progress turpinās.

Mazliet negaidīju, taču Alpine izskatījās mazliet labāk nekā gaidīju, taču kopumā progress arī ar uzlabojumiem nav baigi liels. Noderētu tomēr viņiem vēl viena komanda ar tādu pašu dzinēju.

ATaurētāji, Cunodam laba sacīkste un pelnīti pts, nākamsezon var radīt brīnumu komanda.

AstonMartin, lai nu no kuriem no šiem negaidīts sniegums, skatoties, kas notika iepriekšējās sacīkstēs, taču prieks, ka gan Strolls, gan Alonso brauca lieliski, nu Alonso vispār monstrs, perfekta sacīkste zinot Aston ātrumu un tas kā apspēlēja Perezu, kuram bija vnk jānokož Alonso, taču nespēja, bija lieliski pavērot. Pelnīta trešā vieta. Ja vien viņam būtu mazliet ātrāka mašīna jeb tā paša Pereza mašīna.

RBR bez pārsteigumiem, kruīzā bez iespringuma, milzīgs ātruma pārsvars.

Gribētos, jau teikt, ka aizraujoša sacīkste, taču kopumā diezgan vienmuļa un garlaicīga. Tāpēc paldies Alonso vismaz par kaut cik skatāmiem momentiem.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-05 23:42, pirms 8 mēnešiem
"Makss Verstapens no ''Red Bull'' un ''McLaren'' pilots Lando Noriss atrāvās no pārējiem braucējiem"

Gājis karsti, žēl, ka neredzēju.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-06 02:54, pirms 8 mēnešiem
Alonso bija teicams! Par viņu liels prieks, lai gan man arī nekas pret Čeko. Noriss vienubrīd pabiedēja Verstapenu, bet vairāk neko tehnikas starpība neļāva. Žēl, ka Botasam vāģis noplīsa, jo vienu brīdi tīri labi brauca, cīnījās un bija priekšā Alpine un Cunodam. Merši šodien vispār nekādi, no Ferrari arī pliks vidusmērs, toties Aston Martin pārsteidza pozitīvā nozīmē. Atgriezušies pie sezonas sākuma mašīnas? 😉

  +1 [+] [-]

, 2023-11-06 03:20, pirms 8 mēnešiem
denebs rakstīja: Alonso bija teicams! Par viņu liels prieks, lai gan man arī nekas pret Čeko. Noriss vienubrīd pabiedēja Verstapenu, bet vairāk neko tehnikas starpība neļāva. Žēl, ka Botasam vāģis noplīsa, jo vienu brīdi tīri labi brauca, cīnījās un bija priekšā Alpine un Cunodam. Merši šodien vispār nekādi, no Ferrari arī pliks vidusmērs, toties Aston Martin pārsteidza pozitīvā nozīmē. Atgriezušies pie sezonas sākuma mašīnas? 😉
Nē nav. Pēc Itālijas progress apstājās, amerikā bija lieli jaunievedumi, kuri itkā nestrādāja, taču ja skatamies, Alonso mašīnu atgrieza Itālijas konfigurācijā, un Strolam bija jaunā, ātrums +/- abiem vienāds, progress ir taču neliels. Galveno kārt saistīts ar regulējumu piemeklēšanu. Mexico bija teiksim tā miksēts variants, šeit tas pats. Jācer, ka tas nebūs vienas sacīkstes uzplaiksnījums.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-06 03:29, pirms 8 mēnešiem
denebs rakstīja: Alonso bija teicams! Par viņu liels prieks, lai gan man arī nekas pret Čeko. Noriss vienubrīd pabiedēja Verstapenu, bet vairāk neko tehnikas starpība neļāva. Žēl, ka Botasam vāģis noplīsa, jo vienu brīdi tīri labi brauca, cīnījās un bija priekšā Alpine un Cunodam. Merši šodien vispār nekādi, no Ferrari arī pliks vidusmērs, toties Aston Martin pārsteidza pozitīvā nozīmē. Atgriezušies pie sezonas sākuma mašīnas? 😉
Teicams ta bija, bet pēc tam veitingrūmā izskatījās lieks... to es, pats sev par šausmām, tā pamanīju.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-06 03:31, pirms 8 mēnešiem
Nezinu, tur jau, protams, lielas naudas, bet tīri tā viņa vieta būtu Indy. Manuprāt. Debija sanāca laba toreiz.

     [+] [-]

, 2023-11-06 11:44, pirms 8 mēnešiem
Protams, dienas centrālā cīņa bija starp Čeko un Alonso, tas noteikti tāpat visiem skaidrs. Sen bija vērots tik interesants duelis par pjedestālu. Abiem dega acis un abi gribēja to vietu. Tāpēc mēs mīlam F1.
Kopumā puslīdz baudāmas sacīkstes, lai arī bija cerība uz kaut ko vairāk.