Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Tagad mums ir mašīna, ar ko atkal var uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Tagad mums ir mašīna, ar ko atkal var uzvarēt"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Neskatoties uz palikšanu bez punktiem Singapūras "Grand Prix" izcīņā, britu F1 pilots Džordžs Rasels veltījis pozitīvus vārdus savai sacīkšu mašīnai. Viņaprāt, "Mercedes" spēkrats atkal ir tāds, ar kuru var cīnīties par uzvarām.

Pēc neveiksmīgās kvalifikācijas tika pieņemts lēmums nomainīt visu Rasela mašīnas jaudas agregātu, kā rezultātā viņš startēja no boksiem. Sacensībās bija izdevies pacelties augstāk, bet cīņā ar Miku Šūmaheru tika piedzīvota neliela sadursme. Rasela riepa bija nolaidusi gaisu un nācās lēnām doties boksu virzienā, kas lika zaudēt daudz laika un atkrist uz pašām beigām. Finišu viņš sasniedza tikai 14. pozīcijā.

"Jāsaka, ka šajā dienā biju atguvis pārliecību, jo mums bija izdevies atrisināt problēmas ar mašīnu," neskatoties uz rezultātu, optimistiski teica Rasels. "Ir atgriezies mūsu normālais ātrums, un šajā nedēļas nogalē mums pavisam noteikti bija mašīna, ar ko iespējams uzvarēt. Žēl, ka šī nedēļas nogale attīstījās tādā virzienā. Sacīkstē bijām ļoti, ļoti ātri. Ja nebūtu incidents ar Miku, es noteikti būtu finišējis pirmajā desmitniekā. Īsti nezinu, kas tobrīd notika, bet "Formulā 1" tā reizēm mēdz būt."

Rupja kļūda arī tika pieļauta, kad komanda pāragri uzmontēja sportista bolīdam sausā laika riepas. Pirmajos apļos ar tām pabraukt bija ļoti grūti un tādā veidā tika zaudēts daudz laika. Rasels stāsta, ka pats tobrīd gribēja tikt pie jaunām pārejas tipa riepām.

"Es prasīju, lai viņi man uzmontē jaunas pārejas tipa riepas," atklāj Rasels. "Tādā situācijā es uzticos komandai, un komanda uzticas man. Viņi izdomāja, ka ir laiks mēģināt un uzmontēt slikus. Tobrīd tas izrādījās pilnībā nepareizs lēmums. Bet tas atmaksājās vēlāk, jo, kad trasē devās drošības mašīna, pēc restarta viena apļa laikā apdzinu trīs mašīnas un biju jau 11. vietā, pirms notika incidents ar Miku. Kaut kas bija jāmēģina. Kopumā parādījām progresu, un tas dot optimismu atlikušajiem posmiem."

Komandas Lūiss Hamiltons arī aizvadīja problemātisku posmu, ierindojoties tikai devītajā vietā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-10-05 15:35, pirms 2 gadiem
Mercedes šobrīd ir mašīna ar kuru var cīnīties pret Ferrari un Peresu.
Verstappens tomēr vēl aiz vien ir sekundi aplī priekšā

     [+] [-]

, 2022-10-06 09:06, pirms 2 gadiem
Kad sapņo aizver acis! Pēc 14.vietas iegūšanas šis vairāk izklausās pēc sevis motivēšanas.
Diemžēl, bet līdz uzvarai vēl tālu, nemaz nerunājot par Red Bull&Verstappens