Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetelam pirmā starta vieta arī Korejā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetelam pirmā starta vieta arī Korejā
Sebastjans Fetels
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Ar izcīnītu pirmo starta vietu šorīt Korejā notikušos F1 kvalifikācijas braucienus noslēdza "Red Bull" komandas pilots Sebastjans Fetels. No pirmās rindas sacensībās startēs arī Luiss Hamiltons no "Mercedes".

Pēc pirmajiem līderu veiktajiem lidojošajiem apļiem izšķirošajā kvalifikācijas kārtā pirmās vietas ieņēma Sebastjans Fetels un Marks Vēbers, kurus šķīra vairāk kā 0.2 sekundes, bet viņiem sekoja Luiss Hamiltons, Romēns Grožāns un Niko Rosbergs. Pārējie pieci izvēlējās trasē doties tikai izšķirošajās minūtēs.

"Red Bull" pilotiem izšķirošajās sekundēs savus rezultātus uzlabot neizdevās, kamēr Hamiltons ar pēdējo apli pacēlās no trešās vietas uz otro. Rezultātā Fetels un Hamiltons Korejas "Grand Prix" sāks no pirmās rindas, bet aiz viņiem palika Vēbers un Grožāns. Tomēr Vēberam uz šo posmu piešķirts desmit starta vietu sods, tāpēc austrālietim nāksies startēt tikai no 13. vietas. Līdz ar to trešā starta vieta pienākas Grožānam, bet ceturtā - Niko Rosbergam, kurš izšķirošajos brīžos tomēr nespēja būt tik pat ātrs kā komandas biedrs Hamiltons.

Trešo starta rindu savā starpā sadalīs "Ferrari" piloti - F1 čempionāta vicelīderis Fernando Alonso un Felipe Masa. Savukārt lielākais kvalifikācijas pārsteigums bija abu "Sauber" pilotu iekļūšana pirmajā desmitniekā - Niko Hilkenbergs startēs septītais, bet Estebans Gutjeress - astotais. Atpaliekot visai ievērojami, tikai desmitajā vietā palika Kimi Raikonens, kurš startēs devītais.

Pirmajā kvalifikācijas daļā ātrāko apļa laiku sasniedza Raikonens, kurš pārspēja Rosbergu un Hilkenbergu. Savukārt ārpus tālākās cīņas palika "Williams" piloti Valterī Botass un Pastors Maldonado, tāpat arī Šārls Piks un Gido van der Garde no "Caterham", kā arī Žils Bjanki un Makss Čiltons no "Marussia". Tikmēr tikai ar 15. labāko apļa laiku nākamajai kārtai kvalificējās Marks Vēbers.

Savukārt otrajā kvalifikācijas kārtā trīs ātrākie bija Fetels, Hamiltons un Vēbers, kamēr noslēdzošajā cīņā par vietām pirmajā desmitniekā nespēja iekļūt abi "McLaren" piloti Serhio Peress un Džensons Batons, kas palika 11. un 12. vietā. Tāpat cīņa par vadošajām pozīcijām gāja secen "Toro Rosso" un "Force India" komandām - aiz Peresa un Batona sekoja Daniels Rikjardo, Adrians Zutils, Pols di Resta un Žans-Eriks Verņē.

Pagaidām Jonamas trases apkaimē lietus nav novērojams, savukārt jau rīt, sacīkšu dienā, šeit tiek solīta tropiskā vētra.

Sacensības Korejā norisināsies svētdienas rītā, plkst. 9:00 pēc Latvijas laika.

Korejas "Grand Prix" kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Sebastian VettelRed Bull1:37.202
2.Lewis HamiltonMercedes+0.218
3.Mark WebberRed Bull+0.262
4.Romain GrosjeanLotus+0.329
5.Nico RosbergMercedes+0.477
6.Fernando AlonsoFerrari+0.836
7.Felipe MassaFerrari+1.021
8.Nico HülkenbergSauber+1.035
9.Eesteban GutierrezSauber+1.203
10.Kimi RäikkönenLotus+1.620

Pārējās starta vietas:

VietaPilotsKomanda
11.Sergio PerezMcLaren
12.Jenson ButtonMcLaren
13.Daniel RicciardoToro Rosso
14.Adrian SutilForce India
15.Paul di RestaForce India
16.Jean-Eric VergneToro Rosso
17.Valtteri BottasWilliams
18.Pastor MaldonadoWilliams
19.Charles PicCaterham
20.Giedo van der GardeCaterham
21.Jules BianchiMarussia
22.Max ChiltonMarussia

Markam Vēberam desmit starta vietu sods

  +2 [+] [-]

, 2013-10-05 09:12, pirms 11 gadiem
Pat šitik agri negribējās celties un tā i nogulēju abas pirmās Q daļas un arī nekādus pārsteigumus neredzēju pēdējā Q daļā - Fetels, nu jau kā ierasts, 3Q daļā uzspiež maģisko podziņu un ir 0,2 ātrāks kā jebkurš cits... (nebūtu labāk vispār cēlies)

     [+] [-]

, 2013-10-05 09:15, pirms 11 gadiem
kapēc 1h ātrāk sākās?

  -2 [+] [-]

, 2013-10-05 09:18, pirms 11 gadiem
db01 rakstīja: kapēc 1h ātrāk sākās?
Kas tev par daļu?

  -2 [+] [-]

, 2013-10-05 09:22, pirms 11 gadiem
Lielmeistars.

     [+] [-]

, 2013-10-05 09:27, pirms 11 gadiem
Roza Pantera rakstīja: Kāpēc man tomēr liekas, ka Vēbers no otrās starta rindas rīt tomēr nestartēs.
jo viņam ir 10 vietu sods

  +1 [+] [-]

, 2013-10-05 09:35, pirms 11 gadiem
rūķīšu sporta veids
drīz pārvērtīsies par leprikonu sporta veidu
un tad varēsim vērot kā labi apmācīta šimpanze stūrē
un pēdējais solis būs kad f1 pieņems lemumu ierobežot šoferu svaru līdz 0 un tad tiks sēdināti pie stūres spoku mednieku saķertie spoki

f1 man ir kļuvis nekas vairāk kā kriketa pasaules čempionāts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-05 10:43, pirms 11 gadiem
army1005 rakstīja: Grožāns jau stabili kabina Kimim
taa tevis deeveetaa stabilaa kabinaasana saakaas ar posmu, kad Kimi pazinoja, ka pametiis Lotus un Lotus kaa mazs puika apvainojaas un saaka vairaak atbalstiit francuuzi, bet kaa mes redzam, Kimi gonka ataapat pamanaas iekabinaat sim

un vsp, ja f1 skaties ilgaaku laiku jau buutu taakaa jaazin, ka Q Kimi biezi vien zaudeeja komandas otrajam pilotam

  +1 [+] [-]

, 2013-10-05 10:49, pirms 11 gadiem
RedBull piloti ir tikai homo sapients, kurš ir vajadzīgs, lai spiestu gāzes un bremzes pedāļus.
Visu pārējo izdara elektronika.
Lai kā RedBull protestēja, FIA uzstādīja termo kameras, un tajās ir redzams, ka Feteļam aizmugurējās riepas vienmēr ir optimālā temperatūrā, temperatūras svārstības nepārsniedz 10grādi.
RedBull inženieri ir sataisījuši vislabāko tačku čempionātā, un pilotiem šajā panākumā nav nekāda devuma un spējas, pat vēl vairāk, nožēlojami, ka Feteļš un Webers nav nodrošinājuši 100% rezultātu.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-05 11:12, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: RedBull piloti ir tikai homo sapients, kurš ir vajadzīgs, lai spiestu gāzes un bremzes pedāļus.
Visu pārējo izdara elektronika.
Lai kā RedBull protestēja, FIA uzstādīja termo kameras, un tajās ir redzams, ka Feteļam aizmugurējās riepas vienmēr ir optimālā temperatūrā, temperatūras svārstības nepārsniedz 10grādi.
RedBull inženieri ir sataisījuši vislabāko tačku čempionātā, un pilotiem šajā panākumā nav nekāda devuma un spējas, pat vēl vairāk, nožēlojami, ka Feteļš un Webers nav nodrošinājuši 100% rezultātu.
Bet kā nākas, ka Vēbers ne tuvu neuzrāda tādus rezultātus? Viņam nabagam speciāli vājāku formulu ķīlē?

  +2 [+] [-]

, 2013-10-05 11:30, pirms 11 gadiem
oscarsq rakstīja: Bet kā nākas, ka Vēbers ne tuvu neuzrāda tādus rezultātus? Viņam nabagam speciāli vājāku formulu ķīlē?
tāpēc, ka Feteļš un Vebers ir pasažieri, bet Feteļš ir par 8cm mazāks un par dažiem kg vieglāks, tāpēc Feteļu ir vieglāk vest nekā Weberu, Feteļam ir mazāks degvielas patēriņš, un uz 10kg sva.ru tiek zaudētas 0,3sekundes, kas arī ir vidējā atstarpe starp abām tačkām

  +2 [+] [-]

, 2013-10-05 11:47, pirms 11 gadiem
mazliet nokļūdījos svaros, webers ir 75kg, feteļš 58kg.
Nevis 8kg svara starpība bet 18kg, tātad vebers ar nonimāli vienādām tačkām aplī ir jābūt vismaz 0,5 sekundes zaudējumam vai arī smagākajam ir grūtāk izsvarot, jo minimālais kopējais svars visiem ir vienāds.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-05 16:00, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: tāpēc, ka Feteļš un Vebers ir pasažieri, bet Feteļš ir par 8cm mazāks un par dažiem kg vieglāks, tāpēc Feteļu ir vieglāk vest nekā Weberu, Feteļam ir mazāks degvielas patēriņš, un uz 10kg sva.ru tiek zaudētas 0,3sekundes, kas arī ir vidējā atstarpe starp abām tačkām
Ei tu nost - tad mistērija atklāta? Tad visu šo gadu gaudošana, ka Red Bull zāģē Vēberu un tāpēc šis nevar turēt līdzi Fetelam, tomēr izrādījās tikai tukša gaudošana ja? Izrādās tikai svars pie vainas. Vienīgi par ko es brīnos ir tas - kā jūs visi "eksperti" to visus šos gadus nevarējāt izpīpēt? Visi taču te ar tādām pārliecībām rakstiet cik katrs kilograms dod vai ņem utt. visu par šo lietu ziniet, bet visus šos gadus neviens no jums šo lietu nevarēja "atklāt". Tikai tagad, kad f1 pilotu svara tēma tiek cilāta internetā, tad arī jums, "ekspertiem" pēkšņi klapes no acīm nost un "viss ir skaidrs"

     [+] [-]

, 2013-10-05 16:18, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: cik pinkšķim Aļonso ir svars???
kaut kur 60 ar astīti

     [+] [-]

, 2013-10-05 17:39, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: cik pinkšķim Aļonso ir svars???
Height 1.71 m
Weight 68.00 kg

  +1 [+] [-]

, 2013-10-05 17:51, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Ei tu nost - tad mistērija atklāta? Tad visu šo gadu gaudošana, ka Red Bull zāģē Vēberu un tāpēc šis nevar turēt līdzi Fetelam, tomēr izrādījās tikai tukša gaudošana ja? Izrādās tikai svars pie vainas. Vienīgi par ko es brīnos ir tas - kā jūs visi "eksperti" to visus šos gadus nevarējāt izpīpēt? Visi taču te ar tādām pārliecībām rakstiet cik katrs kilograms dod vai ņem utt. visu par šo lietu ziniet, bet visus šos gadus neviens no jums šo lietu nevarēja "atklāt". Tikai tagad, kad f1 pilotu svara tēma tiek cilāta internetā, tad arī jums, "ekspertiem" pēkšņi klapes no acīm nost un "viss ir skaidrs"
tu drusciņ nesaprati tēmu
iet runa par to, ka RedBull braucēji ir pasažieri jeb kino jomā tādus apzīmē par statistiem - viņi nav ne galvenās, ne otrās, ne trešās lomas spēlētāji, viņi ir tikai statisti, kuriem vienīgais darbs ir sēdēt kokpitā un spiest divus pedāļus. Ne Feteļš ne Webers nevar teikt, ka "mēs" smagi strādājam, lai sasniegtu rezultātu. Rezultāts ir sasniegts uz unikālu RedBull tehnoloģiju, ko ir izdomājuši RedBull inženieri ķīmiķojot ar dzinēju, elektroniku, riepām, nevis klausoties braucēju atziņas par regulējumiem, ka tajā un tajā līkumā mazliet izslīd aizmugure, tajā izspolē riteņi paātrinoties, vai citas nianses. Braucēji ir gaļas gabali, kuri tiek vesti kokpitā, jo nekas cits nav jādara, kā jāspiež gāze, bremze un jāpagriež stūre.
Tāpēc jau Feteļu neviens neņem pa pilnu, jo ļoti daudzi daudz augstāk vērtē Hamiltonu, arī Alonso, kuri spēj (kvalifikācijā ļoti izteikti ir redzams) veiksmīgi cīnīties ar daudz pārāku tačku. Feteļs noteikti, Vebers arī gonkās brauc ar tādu pašu piepūli, kā tantes uz veikalu pēc maizes.
Nikijs Lauda šitā apzīmēja vilkmes kontroli - katrs mērkaķis var ar tādu formulu pabraukt, un viņš pabrauca ātrāk nekā citi aktīvie F1 piloti
Formula 1 2002 Nikki Lauda Testing Jaguar in...

     [+] [-]

, 2013-10-05 19:25, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Eu nu beidz, labi? Lauda jau nu būtu īstais, kura izteikumus klausīties... Un pabrauca ātrāk??? Tu to nopietni mēģini kādam iebarot te? Lauda tajos 3 apļos, kurus nobrauca 2 reizes "sagriezās" un labākajā aplī bija 15sekundes lēnāks kā aktīvie piloti - vot te tev pasažieris... par pārējo tevis teikto nemaz nav vērts ālāk runāt

P.S. Tu man tā arī neatbildēji uz jautājumu - Vai Red Bull beigu beigās "rok" Vēberu, kā jūs te pāris gadus jau kladzinat, vai tomēr pie vainas izrādās ir Fetela un Vēbera svaru starpība, kā tu gudri to šodien te rakstīji?
Vēbers savu labāko sacīksti piedzīvoja debijas posmā austrālijā, kad iebrauca punktos. Bet tā viņam jāsaka paveicies ka tika pie RB, jo ar šīs formulas potenciālu kompensē sava talanta trūkumu.

     [+] [-]

, 2013-10-05 19:42, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: tu drusciņ nesaprati tēmu
iet runa par to, ka RedBull braucēji ir pasažieri jeb kino jomā tādus apzīmē par statistiem - viņi nav ne galvenās, ne otrās, ne trešās lomas spēlētāji, viņi ir tikai statisti, kuriem vienīgais darbs ir sēdēt kokpitā un spiest divus pedāļus. Ne Feteļš ne Webers nevar teikt, ka "mēs" smagi strādājam, lai sasniegtu rezultātu. Rezultāts ir sasniegts uz unikālu RedBull tehnoloģiju, ko ir izdomājuši RedBull inženieri ķīmiķojot ar dzinēju, elektroniku, riepām, nevis klausoties braucēju atziņas par regulējumiem, ka tajā un tajā līkumā mazliet izslīd aizmugure, tajā izspolē riteņi paātrinoties, vai citas nianses. Braucēji ir gaļas gabali, kuri tiek vesti kokpitā, jo nekas cits nav jādara, kā jāspiež gāze, bremze un jāpagriež stūre.
Tāpēc jau Feteļu neviens neņem pa pilnu, jo ļoti daudzi daudz augstāk vērtē Hamiltonu, arī Alonso, kuri spēj (kvalifikācijā ļoti izteikti ir redzams) veiksmīgi cīnīties ar daudz pārāku tačku. Feteļs noteikti, Vebers arī gonkās brauc ar tādu pašu piepūli, kā tantes uz veikalu pēc maizes.
Nikijs Lauda šitā apzīmēja vilkmes kontroli - katrs mērkaķis var ar tādu formulu pabraukt, un viņš pabrauca ātrāk nekā citi aktīvie F1 piloti
http://www.youtube.com/watch?v=GLLDWnJEUfQ
Eu nu beidz, labi? Lauda jau nu būtu īstais, kura izteikumus klausīties... Un pabrauca ātrāk??? Tu to nopietni mēģini kādam iebarot te? Lauda tajos apļos, kurus nobrauca 2 reizes "sagriezās" un labākajā aplī bija 10sekundes lēnāks kā aktīvie piloti - vot te tev pasažieris... par pārējo tevis teikto nemaz nav vērts ālāk runāt

P.S. Tu man tā arī neatbildēji uz jautājumu - Vai Red Bull beigu beigās "rok" Vēberu, kā jūs te pāris gadus jau kladzinat, vai tomēr pie vainas izrādās ir Fetela un Vēbera svaru starpība, kā tu gudri to šodien te rakstīji?

     [+] [-]

, 2013-10-05 22:36, pirms 11 gadiem
Singapūras sacīkstē Fetels parādīja, ka viņa Red Bull formula ir 2.5 sek. aplī ātrāka nekā konkurentu formulas.
Šodien nebija vajadzības kaut kur steigties un "standarta" 0.2 sek. pārsvars pār nākamo ātrāko. Kāda garlaicība!