Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Stjuarts: "Šūmaheram ir jāaiziet un šoreiz pavisam"

Agris Suveizda

Stjuarts: "Šūmaheram ir jāaiziet un šoreiz pavisam"
Mihaels Šūmahers
Foto: AFP/Scanpix

Džekijs Stjuarts uzskata, ka vācu F-1 pilots Mihaels Šūmahers ir nokavējis ar karjeras beigšanu un ka viņa atgriešanās profesionālajā sportā negatīvi ietekmēja viņa tēlu. Stjuarts cer, ka Šūmahers beigs karjeru un šoreiz ne uz īsu laika periodu - turklāt nepiedalīsies kādās citās sacensībās. Stjuarts piebilda, ka Šūmaheram, kurš paziņojis par karjeras beigšanu pēc šā gada sezonas, noteikti atradīsies kāds darbs vai postenis, kurā viņš būs noderīgs.

"Viņa reputācija jau ir tikusi ietekmēta neveiksmīgās atgriešanās dēļ. Cilvēki aplaudēs viņa lēmumam, jo tam vajadzēja notikt jau pirms kāda laika. Spekulācijas visā F-1 sabiedrībā ir tādas, ka Mihaelam vajadzētu aiziet - un, cerams, šoreiz ne uz īsu laiku. Savā ziņā man ir žēl, ka Mihaels atgriezās. Pēdējā laikā viņam ir bijis pārāk daudz incidentu," Džekijs Stjuarts sacīja BBC Sport.

"Šos divus incidentus [saduršanās ar Brunu Sennu un Žanu Eriku Verņu - A.S.], citos braucējos ietriecoties no aizmugures un to darot lielā ātrumā, varētu gaidīt no nepieredzējušiem pilotiem viņu pirmajā gadā, taču ne no varenajiem braucējiem. Šīs kļūdas vienkārši nenotiktu ar tādiem pilotiem kā Alēns Prosts, Airtons Senna, Nikijs Lauda vai Džims Klārks. Tās varēja beigties ar asarām. Pienāk laiks, kad visi atzīst, ka šis varētu būt laiks aiziešanai," Stjuarts turpināja.

"Ceru, ka viņam sportā atradīsies vieta, kur viņš būs noderīgs - bez nepieciešamības braukt. Nevēlētos viņu redzēt braucam Vācijas salonautomobiļu čempionātā, DTM vai kādā citā motoru sporta veidā. Domāju, ka viņam ir pilnībā jāatsakās no piedalīšanās sacīkstēs. Viņš aizgāja jau iepriekš, bet viņam sporta acīmredzot ļoti pietrūka un nebija nekā cita, kas viņu dzīvē stimulētu tā, kā to darīja F-1," teica Stjuarts. Skots uzskata, ka Šūmaheram nevajadzētu būt problēmām atrast jaunu darbu: "Mihaels individuāli ir ļoti pieprasīts [pārdodams]. Mihaela Šūmahera vārds ir atzīts globāli, viņš brīvi runā vairāk nekā vienā valodā un viņa veikums kā braucējam ir pārāks par visu citu."

"Visloģiskāk viņam būtu strādāt Mercedes vai Ferrari, lai arī neesmu drošs, vai Mercedes kopā ar Nikiju Laudu spētu tikt galā ar diviem karjeru beigušiem pasaules čempioniem. To visu sakot, viņš ir pietiekami bagāts, lai iekļūtu F-1 komandā vai pat kļūtu par īpašnieku," teica Stjuarts. "Domāju, ka viņa rekords nekad netiks pārspēts. Viņš ir viens no visu laiku lieliskākajiem pilotiem, lai arī nav iespējams teikt, ka viņš ir visu laiku labākais. Sacīkšu skaits, kurās viņš ir piedalījies, ir krietni lielāks nekā citiem.

Huans Manuels Fandžo nebrauca uz Eiropu sacensties līdz pat 39 gadu vecumam, taču viņš vienalga ieguva piecus titulus.Viņa uzvarēto sacīkšu procents bija neparasti labs. Arī Džims Klārks. Es pats piedalījos tikai 99 Grand Prix, bet uzvarēju 27. Lai arī tas nav nekas līdzīgs 91 uzvarai, kas ir Mihaelam, vidējais rādītājs bija labs. Mihaela veikums F-1, īpaši Ferrari laikā, bija tik dominējošs, jo formula un dzinējs neapšaubāmi bija labākais un nebija nekādu šaubu par to, kurš ir pirmais pilots un kurš ieguva vislielāko uzmanību no komandas."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 11:53, pirms 12 gadiem
Viņš kā Džordans, tūkstots reizes iet prom no sporta, un atpakaļ
Slēpts komentārs: playthegame

  -3 [+] [-]

, 2012-10-05 12:09, pirms 12 gadiem
Un domāju, ka Šūmahers Mercedess komandā (tā vismaz patreiz visbiežāk tiek baumots), būs gana liels ieguvums, iespējams pat krietni lielāks spēks nekā bija pilota krēslā. Ja Mercedess piedāvās Šūmaheram darbu komandā, tad varēs teikt, ka merši ir novākuši visai glaunu brigādi ar kuru izcīnīt titulu. Brauns, Šūmahers, Hamiltons un Lauda. Visi ir dzimuši līderi un uzvarētāji. Visi ir izcīnijuši ne vienu vienu titulu visdažādākajās sacīkstēs.
Nebrīnīšos ja Šūmahers komandā būs kāds pilotu konsultants. Jāņem vērā to, ka Mersī nākamsezon brauks Hamiltons, kurš principā manuprāt ir īsts Šūmahera protežē. Lai arī vāciešiem par tādu patīk uzskatīt Fettelu, tomēr kā cilvēki Šūmahers un Fettels ir kā diena pret nakti. Jeb drīzāk nakts pret dienu tieši Hamiltons kā pilots un personība ir lielākais Šūmahera sekotājs, vienmēr izdarīs visu lai būtu pirmais, nemīl zaudēt un ir gatavs iet pāri līķiem ja vajadzēs. Viņiem ir ļoti daudz kā kopīga un to zin arī Brauns. Pieņemu, ka Šūmaheram kā darbiniekam varētu būt ļoti liela loma Mercedesa turpmākajā attīstībā.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-05 12:12, pirms 12 gadiem
Riebīgs gan tas stjuarts.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-05 12:15, pirms 12 gadiem
Ko tas stjuarts saprot..
Sjuarts jau nu nebuus tas kas varees pateikt kad Shumaheram jaaiziet vai nee.
Tukstoshiem Shumahera fanu bija vienkaarshi laimiigi redzot vinju braucot shos triis gadus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-05 12:20, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja:
suna murgi
kad shumahers saka bija jau daudzi loti labi brauceji vinam konkurencee. Hakkinens, kulthards, senna, vilanevs tas pats hils pec tam naca visi tavi sauktie. Bet kas pie velna tev liek saukt to laiku formulaa par vaaju? Formulas nebija taa modificetas kaa tagad un vajadzeja daudz lielaku bruaksanas prasmi nekaa tagad. Tajaa laikaa formula bija daudz interesantaka nekaa tagad. Musdienas 2/3 no formulu sacensibam ir vienkarsi neskatamas, plika rinkosana pa apli un viss. tad naca visi tie kera murgi utt, kas formulu izmainija lidz nepazisanai, tas butu tas pats kas nascar ieviest nitro masinaam, lai apdzisana vispar nevar notikt vairs. Kas tad ir tie tavi varenie paslaik? Masa? batons? raikonens? Fetels? nesmidini ludzu, cempioni sagadisanas pec. vienigie kas kko var un uz kko ir spejigi ir hamiltons un alonso. ka tik nav taa ka esi 10 gadus vecs un vienkarsi nav iespejams tev zinat kadi bija shumahera laiki. Un pie tam ja shumaeram butu mclaren vai ferrari, tad vina atgriesanas butu bijusi daudz veiksmigaka. salidzinat 7karteju cempionu ar kadu no musdienu braucejiem ir vnk neetiski

  +7 [+] [-]

, 2012-10-05 12:25, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Vārds vārdā var piekrist Stjuartam. Gan par to, ka viņam nemaz nevajadzēja atgriezties, jo viņa neuzvaramā tēls (lai gan viņš no F1 aizgāja pēc diviem zaudējumiem Alonso) ir diezgan iedragāts, gan par to, ka viņš šos titulus ar Ferrari ieguva, bez konkurences.
Skaidrs, ka ja viņš šobrīd debitētu F1, tad 7 titulus viņam nebūtu reāli izcīnīt. Ferrari laikos F1 bija iestājies panīkums, no zelta paaudzes viņš bija palicis pēdējais aktīvajā sportā. Konkurenci spēja izradīt tikai daži piloti, turklāt katrs no tiem savā laikā. Vispirms Hakinens, tad Raikonens, tad uz ļoti neilgu laiku ar vājo Williams sevi pieteica Montoija, taču visa F1 apsurda dēļ ātri vien saprata, ka tas nav priekš viņa, tad Raikonens un beigās Alonso. No visiem šiem pilotiem pie līdzvērtīgas konkurences tikai Raikonens nespēja pārspēt Šūmaheru. Hakikenens savus titulus paņema, Alonso paņēma. Nebūtu Montoija pametis mclaren, arī viņš būtu ticis galā ar Šūmaheru.
Tā laika konkurence nav salīdzināma ar to, kas darās F1 šobrīd, kad ir vismaz 4 vai pat 5 top piloti, kas savā starpā kā suņi plēšas par vienu titulu. To pat atzina pats Šūmahers, ka viņš mājās sēžot pie TV ekrāna pat neesot nojautis cik šī paaudze ir spēcīga.
Šūmaheram paveicās ar to, ka viņš F1 varēja dominēt laikā, kad bija iestājusies diezgan liela bedre. 90 gados aizgāja viena zelta paaudze un ap 2007-2008 gadu sāka izveidoties jauna zelta paaudze. Viņam paveicās ar to, ka viņš nonāca pa vidu šīm paaudzēm.
Skaidrs, ka šobrīd savos labākajos gados Šūmahers cīnītos par tituliem, bet skaidrs, ka neizcīnītu piecus tādus. Šobrīd nekas tāds nav iespējams.
Cik saprotu, tad salīdzināt kļičko ar ali, džeimsu ar Džordanu, peli ar messi u.t.t tagad ir ļoti moderni, bet kāda tam jēga? Katrs ir sava laika labākie. Cik zini tādus gadījumus, kad izcili sportisti atgriežas sportā un ir atpakaļ virsotnē? Tādu ir ļoti maz. Pieļauju iespēju, ka šūmis neatejot no sporta būtu tuvāk titulam. Un interesanti, ka lielākā daļa un tajā skaitā arī es formulu vairs neskatās, jo tad, kad, tavuprāt, šūmis brauca bez konkurences man likās vislabākie formulas gadi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 12:32, pirms 12 gadiem
aiziet pavisam skan kaut kā nelāgi...

  +4 [+] [-]

, 2012-10-05 12:34, pirms 12 gadiem
sagaidāms, ka tuvākā mēneša laikā katrs, kuram vien nebūs slinkums(ujn ir vai bija saistīts ar F-1), nokomentēs šumahera aiziešanu no F-1...
Kā parasti tas tajā komūnā notiek, kāds kautko izdara, bet vēl vismaz mēnesi seko komentāri, viedokļi, fantāzijas un replikas par un ap tēmu...

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 12:38, pirms 12 gadiem
noladets rakstīja: suna murgi
kad shumahers saka bija jau daudzi loti labi brauceji vinam konkurencee. Hakkinens, kulthards, senna, vilanevs tas pats hils pec tam naca visi tavi sauktie. Bet kas pie velna tev liek saukt to laiku formulaa par vaaju? Formulas nebija taa modificetas kaa tagad un vajadzeja daudz lielaku bruaksanas prasmi nekaa tagad. Tajaa laikaa formula bija daudz interesantaka nekaa tagad. Musdienas 2/3 no formulu sacensibam ir vienkarsi neskatamas, plika rinkosana pa apli un viss. tad naca visi tie kera murgi utt, kas formulu izmainija lidz nepazisanai, tas butu tas pats kas nascar ieviest nitro masinaam, lai apdzisana vispar nevar notikt vairs. Kas tad ir tie tavi varenie paslaik? Masa? batons? raikonens? Fetels? nesmidini ludzu, cempioni sagadisanas pec. vienigie kas kko var un uz kko ir spejigi ir hamiltons un alonso. ka tik nav taa ka esi 10 gadus vecs un vienkarsi nav iespejams tev zinat kadi bija shumahera laiki. Un pie tam ja shumaeram butu mclaren vai ferrari, tad vina atgriesanas butu bijusi daudz veiksmigaka. salidzinat 7karteju cempionu ar kadu no musdienu braucejiem ir vnk neetiski
Tu te tagad runā par to zelta paaudzi, kas bija 90 gados.
Bet es runāju par to F1, kas nāca pēc tam. par laiku, kad Šumahers bija palicis praktiski vienīgais tāda līmeņa pilots.
Fettels un Raikonens ir izcili ātri piloti. nešaubies ne mirkli, ka viņi nav ne pa mata tiesu lēnāki kā Šumahers labākajos gados.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 12:41, pirms 12 gadiem
eduards fināls rakstīja: Cik saprotu, tad salīdzināt kļičko ar ali, džeimsu ar Džordanu, peli ar messi u.t.t tagad ir ļoti moderni, bet kāda tam jēga? Katrs ir sava laika labākie. Cik zini tādus gadījumus, kad izcili sportisti atgriežas sportā un ir atpakaļ virsotnē? Tādu ir ļoti maz. Pieļauju iespēju, ka šūmis neatejot no sporta būtu tuvāk titulam. Un interesanti, ka lielākā daļa un tajā skaitā arī es formulu vairs neskatās, jo tad, kad, tavuprāt, šūmis brauca bez konkurences man likās vislabākie formulas gadi.
nu jā, kas kuram tuvāks. Tas ir tas pats kas likt Hejam sist bomžus un pasludināt viņu par labāko, jo nav zaudējis nevienu no 100 ciņām, laigan cīņā ar Kļičko ir smagi dabujis pa ausīm.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-05 12:41, pirms 12 gadiem
Šeit nu gan galīgi nepiekrītu Stjuartam.
Tik labs pilots Šūmahers vairs nekad nebūs, kāds bija senāk, un vecumam pienākot, protams, sniegums pasliktinās. Tomēr uzskatu, ka, ja cilvēkam patīk ar kaut ko nodarboties, tad lai nodarbojas kaut vai līdz gadiem 90. Nevis pamet nodarbi, kas viņam patīk, tikai, lai kādam nesabojātu priekšstatu. Tāpat viņa sasniegumus sniegums tagad neatņems un visiem, kam smadzenes strādā, ir skaidrs, ka sportists vecumdienās nekad vairs nebūs tāds kā jaunībā.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 12:46, pirms 12 gadiem
kāds atcerās pēdējo sacensību 2006 gadā, kā brauca MS?
Tur ir ko redzēt - domāju, ka ja merši tagad nelies atrabotku šūmja bolīdā, tad tagad atlikušajās 6 sacensībās kaut ko efektīvu viņš varētu parādīt
Paredzu Alonzo dominanci šogad un nākamgad!
Webbers un Māsa jāsūta pensijā!
Rosis un Hamis nākamgad cīnīsies ar hemoroīdiem!
Tāpat paredzu, ka Rosim spīd Barika liktenis, būt tuvu, bet ne pirmajam!
Kaut kad domāju vēl izšaus Raiko!
Maldonādo tiks Māsas vietā!

Tie ir mani slima suņa murgi, kas nosapņoti ietekmējoties no MS vakar paziņotā par aiziešanu!

  -4 [+] [-]

, 2012-10-05 12:47, pirms 12 gadiem
a ko tu gribēji, lai spriež un analīzē vai Ģinamo būs 13 vai 14 vietā savā konferencē?

Ogļracis Feodosijs rakstīja: sagaidāms, ka tuvākā mēneša laikā katrs, kuram vien nebūs slinkums(ujn ir vai bija saistīts ar F-1), nokomentēs šumahera aiziešanu no F-1...
Kā parasti tas tajā komūnā notiek, kāds kautko izdara, bet vēl vismaz mēnesi seko komentāri, viedokļi, fantāzijas un replikas par un ap tēmu...

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 12:58, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Tu te tagad runā par to zelta paaudzi, kas bija 90 gados.
Bet es runāju par to F1, kas nāca pēc tam. par laiku, kad Šumahers bija palicis praktiski vienīgais tāda līmeņa pilots.
Fettels un Raikonens ir izcili ātri piloti. nešaubies ne mirkli, ka viņi nav ne pa mata tiesu lēnāki kā Šumahers labākajos gados.
Ko var muldēt. Vienīgais tāda līmeņa pilots. Tad jau tagad arī var izgudrot kautkādu zelta paaudzi, kur ir bijis Alonso un teikt, ka viņš ir praktiski vienīgais tāda līmeņa pilots.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 13:00, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: nu jā, kas kuram tuvāks. Tas ir tas pats kas likt Hejam sist bomžus un pasludināt viņu par labāko, jo nav zaudējis nevienu no 100 ciņām, laigan cīņā ar Kļičko ir smagi dabujis pa ausīm.
šauras prizmas skatījums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-05 14:12, pirms 12 gadiem
Man liekas, ka Džekijam skauž!
Šumis necenšas spodrinãt têlu, bet brauc sava prieka péc!
Cer, ka nepiedalîsies kãdãs citãs sacensîbãs?
Pat Prosts vêl braukâ!
Uzvaru procenti?
Komentâri par Ferarri...
Bija lielisks braucêjs, bet jâsaka, ka tagad Džekijs ir lielisks idiots, kuram
vnk skauž!

  +3 [+] [-]

, 2012-10-05 14:13, pirms 12 gadiem
Būtībā visu pateica, kā ir. Vienīgi nepiekrītu tam: Šīs kļūdas vienkārši nenotiktu ar tādiem pilotiem kā Alēns Prosts, Airtons Senna, Nikijs Lauda vai Džims Klārks". Visi esam cilvēki, visi kļūdamies. Ja Šūmim iedotu labāku mašīnu un viņš, atšķirībā no Rossi un Ārmstronga, iegūtu 8. titulu, tad visi teiktu, ka viņš ir ģēnijs. Tagad, protams, visi saka, ka viņš, atgriežoties sportā, ir pieļāvis kļūdu. Bet tā ir viņa dzīve, viņa izvēle. Vienalga viņš ir septiņkārtējais (!) pasaules čempions, un par neveiksmīgu atgriešanos viņam kādus divus neviens neatņems.
Bet viņa laiks nu ir pagājis... Un nu, viņš pats to ir sapratis. Sapratis, ka vnk vizināties viņš negrib, bet cīnīties par titulu vairs nav reāli. Respect! Leģenda, es viņu atcerēšos kā leģendāru braucēju, nevis kā "to tur, kas mēģināja atgriezties 2010. gadā, bet bija tikai ēna no sevis agrākajos gados".
Lai veicas turpmākajā dzīvē!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-05 14:15, pirms 12 gadiem
arvids1991 rakstīja: Man liekas, ka Džekijam skauž!
Šumis necenšas spodrinãt têlu, bet brauc sava prieka péc!
Cer, ka nepiedalîsies kãdãs citãs sacensîbãs?
Pat Prosts vêl braukâ!
Uzvaru procenti?
Komentâri par Ferarri...
Bija lielisks braucêjs, bet jâsaka, ka tagad Džekijs ir lielisks idiots, kuram
vnk skauž!
Ak, jā, man arī nepatika tā frāze, ka "ceru, ka nepiedalīsies citās sacensībās". Viņa dzīve, viņa izvēle, var piedalīties kaut vai WRC vai arktikas rallijos, kas Stjuartam daļas? Ne viņš sēja, ne viņš pļaus.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-05 20:53, pirms 12 gadiem
Tieši tā.Visiem žēl un ka tik kādu pakritizēt.Šūmis tak zina ko dara.Gribēja atgriezties,nu tad ar nāca.Viņa zināšanas tehniskajā jomā kā braucējam bija un ir vienas no labākajām.Un nav pareizi salīdzināt ar citiem laikiem un braucējiem.Kas zin,kā būtu,ja būtu.Kas zin,kā Šūmim būtu gājis pavadot visu karjeru Benetton.Bet viņš nolēma no uzvarējošās komandas aiziet.
Kas mēs vsp esam tādi,lai kādu noliktu?!Ko var apskaust vai noriet,kaut kādi riebīgi cilvēki.Ka tik ko sliktu nokomentēt u.t.t.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-05 22:53, pirms 12 gadiem
Dmitry rakstīja: Būtībā visu pateica, kā ir. Vienīgi nepiekrītu tam: Šīs kļūdas vienkārši nenotiktu ar tādiem pilotiem kā Alēns Prosts, Airtons Senna, Nikijs Lauda vai Džims Klārks". Visi esam cilvēki, visi kļūdamies. Ja Šūmim iedotu labāku mašīnu un viņš, atšķirībā no Rossi un Ārmstronga, iegūtu 8. titulu, tad visi teiktu, ka viņš ir ģēnijs. Tagad, protams, visi saka, ka viņš, atgriežoties sportā, ir pieļāvis kļūdu. Bet tā ir viņa dzīve, viņa izvēle. Vienalga viņš ir septiņkārtējais (!) pasaules čempions, un par neveiksmīgu atgriešanos viņam kādus divus neviens neatņems.
Bet viņa laiks nu ir pagājis... Un nu, viņš pats to ir sapratis. Sapratis, ka vnk vizināties viņš negrib, bet cīnīties par titulu vairs nav reāli. Respect! Leģenda, es viņu atcerēšos kā leģendāru braucēju, nevis kā "to tur, kas mēģināja atgriezties 2010. gadā, bet bija tikai ēna no sevis agrākajos gados".
Lai veicas turpmākajā dzīvē!
Perfekti teikts! Un kā tas ir dabūja titulus bez konkurences, citi te tā runā! Kas tad notika pagaišgad ar Vettel, arī NEBIJA konkurences, tad davaj atņemiet titulu un nosauciet viņu par nūbu! Lai sasniegtu to, ko izdarīja maikls un ferrari ir nepieciešams ielikt milzīgu darbu, ko viņš arī izdarīja! Tāpat vien 7 titulus neviens neizcīja, 7 haļavas, 7 čītoti gadi? nezinu gan! Dzīvā Leģenda! Lai veicas!