Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Verstapena sasniegtais rekords nevienam nav svarīgs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Verstapena sasniegtais rekords nevienam nav svarīgs"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Kamēr Makss Verstapens svētdien Moncā izcīnīja jau desmito uzvaru pēc kārtas un sasniedza jaunu vēsturisko F1 rekordu, par šo izcilo sasniegumu mazliet nievājoši izteicies "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs.

Deviņu pēc kārtas gūtu uzvaru rekordu kopš 2013. gada sezonas glabāja Sebastians Fetels, bet Holandes posmā Verstapenam to izdevās atkārtot, kamēr tagad Itālijā arī pārspēt. Tajā pašā laikā jaunu rekordu uzstādīja arī "Red Bull" komanda, kas Moncā guva 15. uzvaru pēc kārtas. Pats pilots gan iepriekš izteicās, ka par rekordiem īsti nedomā un tagad arī Volfs paudis, ka sasniegtie rādītāji neesot svarīgi.

Taujāts par to, kāpēc "Mercedes" savas dominances gados neizdevās uzstādīt šādus rekordus, Volfs sacīja: "Mūsu situācija bija savādāka, jo mums abi piloti komandā cīnījās viens pret otru. Nedomāju, ka Maksam interesē šie rekordi. Katrā ziņā, man tas nebūtu nekas svarīgs. Tas viss domāts Vikipēdijai, un to tāpat neviens nelasa."

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko tikmēr atzīst, ka vēlme izcīnīt desmito uzvaru pēc kārtas Verstapenam tomēr nozīmēja daudz.

"Maksam par to jebkurā gadījumā bija satraukums," teica Marko. "Desmitā uzvara viņam bija ļoti svarīga, turklāt pie mums joprojām strādā cilvēki, kas iepriekš Sebastianam bija palīdzējuši uzvarēt deviņas reizes pēc kārtas. Viņi gribēja pārspēt savu rekordu. Personīgi man "Red Bull" simtā uzvara Kanādas posmā bija emocionālāka, bet Maksam šī desmitā uzvara pēc kārtas bija ārkārtīgi būtiska."

Pats Verstapens pēc uzvaras teica: "Nekad neticēju, ka izcīnīšu desmit uzvaras pēc kārtas. Pie tā šajā sacīkstē vajadzēja pastrādāt un tas visu padarīja vēl interesantāku. Mums bija labs temps un riepas strādāja labi, bet "Ferrari" komandai šajā sacīkstē bija liels maksimālais ātrums. Tāpēc bija ļoti grūti pietuvoties Karlosam Sainsam un mēģināt viņu pirmajā līkumā apdzīt. Nācās censties panākt, lai viņš nokļūdās. Par laimi, vienā brīdī tas arī notika, jo viņš nobloķēja riteņus. Man bija labāka vilce izejā no līkuma un, kad nonācu vadībā, varēju braukt savā tempā. Beigās saskārāmies ar nelielu tehnisku problēmu, bet man bija iekrāts liels pārsvars, tāpēc varēju mazliet atlaist gāzi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  +1 [+] [-]

, 2023-09-05 16:20, pirms 10 mēnešiem
Toto čurātu no laimes biksēs, ja Hamiltons būtu Mercedes dominances laikā pārsitis šo rekordu.

     [+] [-]

, 2023-09-05 16:30, pirms 10 mēnešiem
Nu rekords ir rekords. Kad pēc gada, pieciem, desmit vai vienalga cik kāds tēmēs to pārspēt, rad atkal šo rekordu cels augšā un Verstapena un Red Bull vārds tiks locīts...tāda arī tiem rekordiem jēga.

     [+] [-]

, 2023-09-05 16:35, pirms 10 mēnešiem
Man ir Iepūt man Toto