Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso menedžētais Bortoleto kļuvis par F3 čempionu

Alonso menedžētais Bortoleto kļuvis par F3 čempionu
Gabriels Bortoleto. Foto: FIA F3

Brazīliešu autosportists Gabriels Bortoleto, par kura karjeru rūpējas F1 zvaigznes Fernando Alonso menedžmenta uzņēmums A14, kļuvis par 2023. gada "Formula 3" čempionu.

Nedēļas nogalē Moncas trasē, kur norisinājās arī kārtējais F1 posms, tika aizvadītas arī F3 čempionāta noslēdzošā posma sacensības.

Par F3 čempionu jau pēc kvalifikācijas tika kronēts Bortoleto. "Trident" komandas braucējs pēdējā posmā sasniedza otro un piekto vietu, kamēr uzvarēja Franko Kolapinto un Džonijs Edgars.

Igaunis Pauls Arons Moncā ieradās ar tikai teorētiskām izredzēm uz titulu, taču aizvadīja ne tās labākās sacīkstes. Sprintā Arons izstājās jau pašā sākumā, pēc sadursmes ar Edgaru un Kaijo Koletu. Galvenajā sacīkstē tika ieņemta septītā vieta, bet sezonas kopvērtējumā Arons līdz ar to ierindojas trešajā vietā, jo priekšā tika Zaks O'Salivans.

18 gadus vecajam Bortoleto šī bija debijas sezona F3 seriālā. Jāpiebilst, ka iepriekšējās sezonās par F3 čempioniem kļuva Viktors Martēns un Deniss Haugers, kuri pašlaik startē F2 čempionātā, šī gada F1 debitants Oskars Piastri, kā arī Roberts Švarcmans.

2023. gada F3 sezonas kopvērtējums:


, 2023-09-05 09:19, pirms 10 mēnešiem
Gan Zviedris, gan Arons brauca kartingā Prokart.lv
Foto: Motorsport.com

Noriss: "Stulbi un amatieriski no manas puses"

Pēc piedzīvotā zaudējuma cīņā ar Maksu Verstapenu un komandas biedru Oskaru Piastri Austrijas F1 posma sprinta sacensībās paškritiku nav saudzējis "McLaren" pilots Lando Noriss, sakot, ka viņa manevrs cīņā par uzvaru izvērsies "stulbs un amatierisks".
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" atrod trūkstošo ātrumu, Verstapens dominē kvalifikācijā

Nesagaidot reālu konkurenci no "McLaren" pilotiem, Makss Verstapens pārliecinoši izcīnījis pirmo starta vietu uz svētdien Austrijā gaidāmajām F1 čempionāta posma "Grand Prix" sacensībām. No otrās pozīcijas cīņu uzsāks Lando Noriss, tomēr savam sāncensim viņš zaudēja daudz.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapenam šosezon draud starta vietu sods

Ņemot vērā, ka viens no F1 motoriem, ko bija plānots vēl izmantot, varētu būt nelietojams, Maksam Verstapenam visticamāk neizdosies sezonas atlikušajā daļā izvairīties no starta vietu soda saņemšanas.