Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šafnauers: "Lai notiktu pārmaiņas, bija nepieciešams vairāk laika"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šafnauers: "Lai notiktu pārmaiņas, bija nepieciešams vairāk laika"
Foto: Motorsport.com

Otmars Šafnauers atzinis, ka viņa un "Alpine" īpašnieku vīzija nav saskanējusi, kas arī novedis pie nepieciešamības atkāpties no komandas vadītāja amata.

Pagājušās nedēļas nogalē tika negaidīti paziņots, ka pēc Beļģijas posma komandu pametīs gan Šafnauers, gan vairāki citi augstākā līmeņa speciālisti. Nu jau bijušais F1 komandas boss izskaidrojis, kāpēc viņš nav piepildījis iecerētos plānus.

"Realitāte ir tāda, ka pārmaiņas prasa laiku," intervijā "Sky Sports Deutschland" sacīja Šafnauers. "Man izdevās nolīgt vairākus labus speciālistus no citām komandām, bet viņi joprojām ir iestrēguši pie saviem pašreizējiem līgumiem un nevarēs strādāt "Alpine" ātrāk kā 2024. vai 2025. gadā. Un nav iespējams strauji attīstīties, ja darbinieki nav šeit. Uzsākt darbu, tas viņiem prasa laiku un laiku prasa arī, kamēr izdodas pareizi kopā sastrādāties. Kā es vienmēr saku, nevar deviņas sievietes padarīt stāvoklī un cerēt, ka pēc mēneša tev būs bērns."

Par "Alpine" vadītāju Šafnauers kļuva pirms 2022. gada sezonas, bet viņa pārraudzībā komanda pazaudējusi divus talantīgus pilotus. Fernando Alonso šosezon pievienojās "Aston Martin", savukārt jauno braucēju akadēmijas talants Oskars Piastri pārgāja uz "McLaren". Šogad komandu nomoka arī tehniskas ķibeles, ātruma trūkums un avārijas. Konstruktoru kausā "Alpine" pašlaik ieņem sesto vietu.

Šafnauera līgums nosaka, ka turpmāko gadu viņš nedrīkst vadīt citu F1 komandu, līdz ar to pats apstiprina, ka līdzvērtīgu amatu nākamgad noteikti neieņems. Viņa vietu komandas vadītāja postenī pagaidām ieņems "Alpine Motorsports" viceprezidents Bruno Famins.

Tāpat "Alpine" komandā vairs nestrādās galvenais tehniskais darbinieks Pets Frajs, kurš karjeru turpinās "Williams". Tiesa gan, viņš no amata neesot atlaists, bet gan jau pirms kāda laika izlēmis aiziet pats.

"Skaidri redzams, ka šis "Alpine" komandai ir sāpīgs laiks," saka "Williams" vadītājs Džeimss Voulss. "Viņiem ir problēmas un šobrīd viņi iet cauri pārmaiņu fāzei. Vienīgais, ko varu teikt, Pets nav iesaistīts šajās pārmaiņās, jo lēmumu pats pieņēma jau pirms vairākiem mēnešiem."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-08-05 20:00, pirms 11 mēnešiem
Nezinu, kas un kā tur iekšienē notiek, Prosta teiktais liek domāt, ka problēmu sakne ir Renault/Alpine bosi un viņu realitātes izjūtas trūkums.
Taču viens ir skaidrs, Zafnauers pieļāva lielu kļūdu slēdzot līgumu ar Alonso, nevis liekot kārti un Piastri. Rezultātā Alpine vairs nav ne viens, ne otrs. Primadona, kā jau bija paredzams, notinās, savukārt savas paaudzes lielākais talants aizgāja uz komandu, kas viņu ļoti gribēja