Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Tā bija mana kļūda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Tā bija mana kļūda"
Luiss Hamiltons
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Luiss Hamiltons atzīst, ka pats nolēmis neveikt pēdējo lidojošo apli, jo uzskatījis, ka apstākļi Silverstounas trasē ir pārāk slikti, lai uzlabotu savu rezultātu. Šīs kļūdas dēļ viņam F1 sacensības svētdien būs jāsāk no sestās pozīcijas.

"Mercedes" komandas pilots šodien notikušajā Lielbritānijas "Grand Prix" kvalifikācijā sasniedza labāko rezultātu, pirms trasē trešās sesijas vidū atgriezās lietus.

Vēlāk citi piloti nolēma tomēr veikt vēl kādu lidojošo apli, taču Hamiltons bija viens no tiem, kas pārāk paļāvās uz pirmo divu sektoru rezultātiem un pieņēma lēmumu neveikt apli līdz galam. Šīs kļūdas dēļ viņš no pirmās pozīcijas pēdējā brīdī atkrita uz sesto, jo tieši pēdējā sektorā bija iespējams iegūt vairākas sekundes.

"Es šodien pieļāvu kļūdu un nepabeidzu apli, kuru man vajadzēja pabeigt," neslēpj Hamiltons. "Tas bija mans lēmums, slikts lēmums, kas ietekmēja kvalifikācijas rezultātu."

Viņa komandas biedrs Niko Rosbergs nolēma apli veikt līdz galam un ieguva "pole position". Tā vācietim ir laba iespēja vēl vairāk palielināt jau tā diezgan iespaidīgo 29 punktu pārsvaru pār Hamiltonu.

Lielbritānijas "Grand Prix" startēs svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...