Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Ja ne šogad, tad noķersim "Red Bull" nākamajā sezonā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Ja ne šogad, tad noķersim "Red Bull" nākamajā sezonā"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komanda F1 sacensības Spānijā noslēdza ar dubultu pjedestālu, bet piloti Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels atzinuši, ka mašīnas uzlabojumi, kas tika izmēģināti jau Monako trasē, padarījuši to ātrāku.

Hamiltons Spānijas GP startēja no ceturtās vietas, bet finišēja otrais. Rasels tikmēr cīņu sāka vien no 12. pozīcijas, taču viņa spēkos bija aizcīnīties līdz goda pjedestāla trešajam pakāpienam. Abi ne vien uzveica "Ferrari" pilotu Karlosu Sainsu, bet Rasels arī pārliecinoši noturēja aizmugurē Serhio Peresu no "Red Bull", kurš startēja vienu pozīciju augstāk.

"Kas par rezultātu mūsu komandai - mēs nepavisam necerējām, ka šodien sasniegsim šādu rezultātu, tādēļ komandas priekšā gribu noņemt cepuri," pēc finiša sajūsmā bija Hamiltons. "Paldies visiem mūsu rūpnīcā, kuri turpina censties un ļauj tuvoties "Red Bull". Viņi aizvien ir priekšā, bet mēs turpināsim dzīties pakaļ, lai būtu vēl tuvāk. Bet šis ir lielisks rezultāts, un arī Džordžs savu darbu paveica lieliski."

Jautāts par "Mercedes" izredzēm jau šogad pārspēt "Red Bull" komandu, Hamiltons bija reālistiski noskaņots: "Domāju, ka šajā brīdī viņi aizvien ir pārāk ātri. Bet mēs pie tā strādājam. Speram tikai pa vienam solim katrā reizē. Ja gada beigās spēsim būt tuvu, tas būs brīnišķīgi. Ja nē, tad nākošajā gadā."

Makss Verstapens finišēja 24 sekundes priekšā Hamiltonam un konkurentiem bija neaizsniedzams. Tomēr Rasels norāda, ka iegūtais dubultais pjedestāls nozīmē, ka "Mercedes" iet pareizajā virzienā.

"Protams, esmu diezgan pārsteigts," sacīja Rasels, kurš finišēja astoņas sekundes aiz komandas biedra. "Uzslavas komandai par mašīnu, ko tā man šodien deva! Izcīnītā trešā vieta no 12. starta pozīcijas ir zīme, ka mums, kā komandai, viss iet uz labo pusi."

Peress bija nonācis otrajā vietā pirms pirmā pitstopa, tomēr apzinājies, ka Rasels viņam nebūs aizsniedzams. Finišu Peress sasniedza ceturtajā vietā, trīs sekundes aiz konkurenta, bet pārspēja Sainsu.

"Jutu, ka esmu pārāk tālu un īsti necīnos ar Džordžu, vairāk ar Karlosu," skaidro Peress. "Jau diezgan ātri varēja redzēt, ka Džordžs ir ļoti ātrs. "Mercedes" šajā dienā bija spēcīga, un tai bija labs sacīkšu temps."

Kopvērtējumā Peress aizvien ir otrais, bet jau 53 punktus aiz Verstapena. Tikmēr "Mercedes" komandai Konstruktoru kausā izdevies nokļūt priekšā "Aston Martin" un tagad tā ieņem otro vietu.

F1 kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-06-05 19:55, pirms 11 mēnešiem
Barselona trase nav nekāds rādītājs, jo atceros, ka 2012. vai 2013. ar Williams uzvarēja maldonado, kaut pirms tam un pēc tam pat pjedestāla tuvumā nerādījās. Pieteiks vējam pūst no nepareizās puses, un formulas uzvedība ir neparedzama.

     [+] [-]

, 2023-06-06 12:12, pirms 11 mēnešiem
Ja katru sezonu ātrumā noķertu Buļļus līdz sezonas beigām, tad noteikti varētu pacīnīties arī par 3. vai 4. vietu kopvērtējumā