Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Uz nākamo posmu tiks mainīts F1 sacensību formāts

Juris Grīns
Juris Grīns

Uz nākamo posmu tiks mainīts F1 sacensību formāts
Foto: Motorsport.com

"Formula 1" komandas ir mutiski vienojušās mainīt sacīkšu nedēļas nogales formātu uz nākamo posmu, kas aprīļa beigās notiks Azerbaidžānā.

Baku ielu trasē tiks aizvadīts šī gada pirmais F1 posms, kurā notiks sprinta sacīkste. Jau kādu laiku ticis diskutēts par nepieciešamību mainīt sprinta sacensību nedēļas nogales formātu. Komandas šobrīd panākušas mutisku vienošanos, kas vēl jānostiprina "uz papīra".

Šobrīd sprinta sacīkšu nedēļas nogalēs piektdienā notiek pirmais treniņš un kvalifikācija, kam seko otrais treniņš un sprinta sacīkste sestdienā, kā arī "Grand Prix" izcīņas sacensības svētdienā. Jaunais formāts paredz divas kvalifikācijas.

Jau Azerbaidžānas GP nedēļas nogalē otro treniņbraucienu sesiju sestdienā plānots aizstāt ar vēl vienu kvalifikāciju, kurā tiks noteiktas starta vietas uz sprinta sacensībām. Savukārt piektdienas kvalifikācijā piloti cīnīsies par starta vietām uz svētdienas sacīksti.

Līdz šim sprinta sacīkšu posmos otrajā treniņsesijā komandu darbs pie mašīnām bija krietni ierobežots, ņemot vērā, ka kopš piektdienas kvalifikācijas jāseko slēgtā parka nosacījumiem. Sprinta kvalifikācija notiks pēc ierastā formāta ar trim sesijām, taču tās varētu būt īsākas nekā "parastajā" kvalifikācijā.

Šogad sprinta sacīkstes paredzētas Azerbaidžānas, Austrijas, Beļģijas, Kataras, ASV un Brazīlijas posmos.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +2 [+] [-]

, 2023-04-05 10:36, pirms gada
Pilnigs absurds. Kaada jeega no taa sprinta tad, ja pirms tam jau buus noteiktas starta vietas sveetdienai???

     [+] [-]

, 2023-04-05 10:42, pirms gada
infecto rakstīja: Pilnigs absurds. Kaada jeega no taa sprinta tad, ja pirms tam jau buus noteiktas starta vietas sveetdienai???
Atsevišķa mini sacīkste ar papildus iegūstamiem punktiem, kur lielie dūži nav motivēti par katru cenu cīnīties par punktiem, bet kāda no vidus komandām var mēģināt noriskēt kādu papildus punktu noķert pār konkurentiem. Pilnīgs absurds būtu turpināt izmantot sprinta sacīkstes kā starta vietu noteikšanu lielajai sacīkstei, tas galīgi bija garām

     [+] [-]

, 2023-04-05 12:28, pirms gada
beidzot saprata, ka sprints ir sprints un kvalifikācija ir kvalifikācija, Par punktiem - viss atkarīgs no sezonas un komandu konkurētspējas, ir bijušas sezonas, kad čempions nav zinām līdz pēdējam posmam, tad jebkurš iegūtais punktiņš ir no svara...