Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Tik slikts sezonas sākums man vēl nav bijis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Tik slikts sezonas sākums man vēl nav bijis"
Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs neslēpj, ka 2023. gada sezonas sākums ir sliktākais, kādu viņš piedzīvojis savā līdzšinējā karjerā. Pēc veiktiem trim posmiem Ferrari pilots sakrājis vien sešus punktus un kopvērtējumā ierindojas desmitajā pozīcijā.

Pirmajā posmā Austrālijā Leklērs nefinišēja tehnisku problēmu dēļ, Saūda Arābijā palika septītais, bet svētdien Austrālijā izstājās pēc sadursmes ar Lensu Strolu.

"Šis man ir sliktākais sezonas starts, kādu esmu piedzīvojis," sarūgtinājumu neslēpj Leklērs, kurš vēl pērn sacentās par F1 titulu. "Pirmajos trīs posmos esmu iekrājis tikai sešus punktus, un tas ir sarūgtinoši."

Sacensību laikā pa radio Leklērs sadursmē vainoja Strolu, taču vēlāk, kārtīgi izvērtējot notikušo, atzina, ka tas bijis vienkārši sacīkšu negadījums.

"Trešajā līkumā nebiju plānojis veikt apdzīšanas, bet Lenss bija spiests bremzēt ātrāk dēļ Fernando Alonso un citām priekšā esošajām mašīnām," skaidro Leklērs. "Ieraudzīju, ka ārmalā ir vieta, tāpēc devos turp, bet Fernando bija spiests sabremzēties vēl vairāk, kā rezultātā Lenss nokļuva starp viņu un mani, un notika kontakts. Lensu pavisam noteikti nevainoju. Domāju, tas bija sacīkšu negadījums, lai arī ļoti sāpīgs, jo beigās jādodas mājās bez punktiem."

Arī otrs Ferrari pilots Karloss Saincs Melburnas trasē palika bez punktiem, jo saņēma piecu sekunžu sodu par sadursmes izraisīšanu ar Alonso. Šajā gadījumā tas maksāja daudzas pozīcijas un iespēju pacīnīties par pjedestālu. Itālijas prese jau skarbi reaģējusi uz tiesnešu lēmumu, laikraksts "Corriere della Sera" pat aicina nekavējoties atstādināt no amata F1 sacīkšu direktoru Nīlsu Vitihu.

"Vitiha rīcību mēs novērtējam ar nulli," teikts publikācijā. "Tāpat kā viņa priekšgājējs Maikls Masi, arī viņš visu izdarīja nepareizi. Šķiet, ka viņš vēlas piesegties visās frontēs, lai netiktu saukts pie atbildības. Arī FIA novērtējam ar nulli, jo viņi, piemērojot noteikumus, neparāda nekādu elastību. Patiesībā noteikumi vispār netiek piemēroti pareizi. Viņiem Vitihs nekavējoties jāatlaiž."

Neskatoties uz FIA un Vitiha kritiku, laikraksts norāda arī un Sainca paša atbildību: "Karlosam ir jāskatās spoguļos, taču sods bija pārspīlēts."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs