Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pilotu bažas netiek ņemtas vērā, F1 posms Saūda Arābijā notiks arī turpmāk

Juris Grīns
Juris Grīns

Pilotu bažas netiek ņemtas vērā, F1 posms Saūda Arābijā notiks arī turpmāk
Foto: f1.com

Neskatoties uz drošības situāciju valstī, F1 pasaules čempionāts arī turpmākos gadus aizvadīs sacīkstes Saūda Arābijā, pavēstījis Stefano Domenikali.

Tieši laikā, kad noritēja pirmā treniņbraucienu sesija, apmēram desmit kilometrus no Džidas trases tika īstenots hutiešu nemiernieku raķešu un dronu uzbrukums vietējai naftas pārstrādes rūpnīcai. Piektdienas vakarā komandas, sportisti un čempionāta vadība ilgi diskutēja par situāciju, bet nolēma sacensības neatcelt. Tās aizritēja bez starpgadījumiem.

"Formula 1" vadība pilotiem apsolīja turpmāk rūpīgi izvērtēt vietas, kurās norisinās sacīkstes, liekot noprast, ka kontrakts ar Saūda Arābiju varētu tikt lauzts. Tagad kļuvis skaidrs, ka tas nenotiks.

"Mēs jau esam runājuši par faktu, ka šai valstij ir noteiktas problēmas," sacīja F1 izpilddirektors Domenikali. "Tomēr es uzskatu, ka sports kopumā un arī "Formula 1" var palīdzēt vērst nepieciešamo uzmanību uz šīm problēmām, kā arī panākt, lai viss iekustās pareizajā virzienā. Mēs neiesaistāmies politikā, bet ticam, ka sports var palīdzēt valstij, kas vēlas mainīt savu kultūru. Mums ir jāizdara savs darāmais, tāpēc mēs paliekam. Esam droši, ka kopā mēs varam padarīt nākotni labāku."

Saūda Arābija par iespēju rīkot F1 sacensības ik gadu šķiras no 50 miljoniem eiro. Tikpat daudz maksā vēl tikai pāris citu F1 posmu rīkotāji, pārējie - mazāk. Līgums par posma rīkošanu Saūda Arābijai šobrīd ir līdz 2025. gadam, turklāt nākotnē, iespējams jau nākamgad, paredzēts sacensības no Džidas pārcelt uz jauno Kidijas trasi, kas atradīsies Rijādā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

  -9 [+] [-]

, 2022-04-05 16:56, pirms 3 gadiem
Domāju, ka Domenikali kļūdās. Jā, ārpolitiski tas pievērsīs uzmanību problēmām Saūda Arābijā, bet iekšpolitiski ļaus vadonim spodrināt tēlu tautas priekšā.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-05 17:09, pirms 3 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Domāju, ka Domenikali kļūdās. Jā, ārpolitiski tas pievērsīs uzmanību problēmām Saūda Arābijā, bet iekšpolitiski ļaus vadonim spodrināt tēlu tautas priekšā.
Dominikāna..,uzturētāj...

     [+] [-]

, 2022-04-05 17:15, pirms 3 gadiem
LTpirags rakstīja: Dominikāna..,uzturētāj...
Domāts ir F1 izpilddirektors Domenikali

     [+] [-]

, 2022-04-05 17:16, pirms 3 gadiem
Kā var kļūdīties, ja tev 50 ļami kontā ieripo?

     [+] [-]

, 2022-04-05 17:20, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kā var kļūdīties, ja tev 50 ļami kontā ieripo?
protams! Neesmu jau naivs Vienkārši reflektēju uz oficiālajiem argumentiem, ko viņš izsaka.