Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Binoto: "Nav taisnība, ka "Ferrari" jauno mašīnu sāka būvēt ātrāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Binoto: "Nav taisnība, ka "Ferrari" jauno mašīnu sāka būvēt ātrāk"
Foto: Ferrari

Lai gan pastāv uzskats, ka "Ferrari" agrāk nekā citi uzsāka savas 2022. gada F1 mašīnas izstrādi, tādēļ šobrīd var baudīt priekšrocības, Matija Binoto atzinis, ka tā nav patiesība.

Medijos daudz tika rakstīts, ka "Mercedes" un "Red Bull" komandas līdz pēdējam lielus spēkus koncentrēja pagājušā gada mašīnu uzlabošanai, jo Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens spraigi cīnījās par titulu. "Ferrari" nebija šajā cīņā nevienā no iepriekšējām sezonām, līdz ar to jau aizpagājušajā gadā vairumu resursu varēja sākt veltīt darbam pie jaunā modeļa, ar ko startē šogad.

"Nē, tas ir pilnīgi nepareizi," intervijā vācu laikrakstam "Bild am Sonntag" sacīja "Ferrari" komandas vadītājs Binoto. "Atbilstoši noteikumiem, darbu vēja tunelī un simulatorā komandas nedrīkstēja sākt ātrāk kā 2021. gada 1. janvārī. Mēs varējām vairāk koncentrēt uzmanību 2022. gadam, bet visi sākām vienā punktā, un vienkārši labi izdarījām savu darbu."

Jauno sezonu "Ferrari" komanda uzsākusi lieliski, Šarlam Leklēram Bahreinā izcīnot uzvaru, bet Saūda Arābijā spraigā cīņā piekāpjoties pērnās sezonas čempionam Verstapenam no "Red Bull" vienības. Karloss Sainss tikmēr izcīnījis otro un trešo vietu, kā rezultātā "Ferrari" ir vadībā Konstruktoru kausā.

"Es nedomāju, ka mums ir pārsvars pār citiem," saka Binoto. "Par pārsvaru varēs skaidri spriest tikai pēc pirmajām piecām sacīkstēm. Tomēr pašlaik esam guvuši 78 punktus no 88 iespējamajiem, par ko, protams, varam būt priecīgi."

Pirms kāda laika Leklērs tika pie jauna līguma ar "Ferrari" līdz 2024. gada beigām. Binoto atzīst, ka pilota sniegums šīs sezonas pirmajos posmos nav pārsteigums.

"Bet tieši uz to jau mēs arī cerējām," viņš saka. "Kad pagarinājām ar viņu līgumu, mēs to darījām, jo zinājām, ka viņš ir spējīgs cīnīties par titulu."

Izmantotie resursi:
grandpx.com