Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" komandu sponsorēs viens no pasaules bagātākajiem uzņēmumiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" komandu sponsorēs viens no pasaules bagātākajiem uzņēmumiem
Foto: Aston Martin Racing

Sacīkšu komanda "Aston Martin Racing" noslēgusi sadarbības līgumu ar jaunu sponsoru "Aramco", kas ir viens no pasaules bagātākajiem uzņēmumiem. Šī iemesla dēļ arī mainīts komandas oficiālais nosaukums.

Jau 2020. gadā "Aramco" ienāca F1 pasaules čempionātā, kad kļuva par vairāku posmu sponsoru. Līdz ar to jau aizvadītajās divās sezonās atsevišķās trasēs bija redzama liela šī uzņēmuma reklāma. Savukārt pirms sadarbības līguma noslēgšanas ar "Aston Martin" uzņēmums veica pārrunas ar vairākām F1 komandām, līdz pieņēma lēmumu sponsorēt tieši kanādiešu miljardierim Lorensam Strolam piederošo vienību.

Tiek ziņots, ka "Aramco" nebūs tikai sponsors vien, bet arī plašāks sadarbības partneris. Kopā ar "Aston Martin" tiks strādāts arī pie augstas efektivitātes iekšdedzes dzinēju konstruēšanas, kā arī augstas veiktspējas dabai draudzīgākas degvielas, uzlabotu smērvielu un nemetālisku materiālu radīšanas izmantošanai ielas transportlīdzekļos. Līgumu abas puses parakstījušas uz ilgu termiņu, taču sīkākas detaļas netiek atklātas.

"Aramco" ir Saūda Arābijas uzņēmums, kas galvenokārt specializējas naftas un dabasgāzes ieguvē. Vēl pirms "Covid-19" pandēmijas sākuma tas bija pelnošākais uzņēmums pasaulē, taču pēdējos pāris gados tā peļņa sarukusi gandrīz uz pusi, bet, pat neskatoties uz to, šobrīd tas šajā rādītājā ieņem otro vietu pasaulē, piekāpjoties vien "Apple".

Komandu šogad F1 čempionātā turpinās pārstāvēt četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels un tās īpašnieka dēls Lānss Strols. Savukārt, sakarā ar jaunā sponsora iegūšanu, tās oficiālais nosaukums mainīts uz "Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Team". Kā zināms, viens no galvenajiem tās sponsoriem ir arī ASV bāzētais IT nozares uzņēmums "Cognizant".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...