Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies kādreizējais "Ferrari" pilots Patriks Tambejs

Juris Grīns
Juris Grīns

Mūžībā devies kādreizējais "Ferrari" pilots Patriks Tambejs
Patriks Tambejs "Ferrari" formulā. Foto: Cor van Veen

Bijušais "Formula 1" pilots Patriks Tambejs, kurš savulaik "Ferrari" komandas sastāvā uzvarēja divos posmos, devies mūžībā 73 gadu vecumā.

Tambeja veselības problēmas nebija noslēpums. Mūža nogalē francūzim bija Pākinsona slimība un cukura diabēts. Kādreizējā F1 čempionāta zvaigzne no šīs pasaules šķīrās šodien, 4. decembrī.

Debiju "Formulā 1" Tambejs piedzīvoja 1977. gadā, bet pēdējo sezonu aizvadīja 1986. gadā. Šajā laikā viņš startēja 114 sacīkstes, guva divas uzvaras, 11 reizes iekaroja pjedestālu, piecas reizes startēja no pole position un piecreiz uzrādīja sacensību ātrāko apli.

Deviņu sezonu laikā Tambejs pārstāvēja arī tādas lielās komandas kā "McLaren", "Ferrari" un "Renault", bet tāpat startēja arī "Surtees", "Theodore", "Ligier" un "Haas Lola" vienībās.

Tieši "Ferrari" sastāvā tika gūti lielākie panākumi. Maranello bāzētajā komandā viņš aizvadīja 1982. gada sezonas otro pusi, izcīnot pirmo no savām uzvarām, kā arī 1983. gada sezonu, kad uzvarēja vēl reizi. Abās sezonās "Ferrari" izdevās uzvarēt Konstruktoru kausā, bet Tambeja gūtā ceturtā vieta 1983. gada pilotu kopvērtējumā ir viņa karjeras augstākais sasniegums.