Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džensons Batons uz pilnu slodzi atgriežas autosportā

Juris Grīns
Juris Grīns

Džensons Batons uz pilnu slodzi atgriežas autosportā
Džensons Batons un "Super GT" sacīkšu auto
Foto: grandprix247.com

2009. gada F1 pasaules čempions Džensons Batons pēc vienas sezonas pārtraukuma uz pilnu slodzi atgriezīsies autosportā, nākamajā gadā piedaloties Japānā bāzētajā "Super GT" čempionātā, kur pārstāvēs "Honda" rūpnīcu.

Jau iepriekš Batons intervijās izteicies, ka 2018. gadā varētu atgriezties autosportā, sakot, ka visticamāk piedalīsies kādā no Japānā vai Amerikā bāzētajiem čempionātiem. Šogad augustā angļu pilots jau startēja "Super GT" čempionāta posmā 1000 kilometru sacensībās Suzukā.

"Man ir līgums ar "Honda" par startēšanu "Super GT" čempionātā 2018. gada sezonā," oficiāli paziņojis 37 gadus vecais Batons. "Jau pāris gadus šis bija mans sapnis, jo es mīlu šīs sacīkstes. Šogad Suzukā izjutu lielu sajūsmu un ar aizrautību gaidu nākamo sezonu. Priekšā daudz testu, lai mašīnā varētu justies komfortabli, ceru arī uzlabot tās ātrumu, lai nākamgad būtu konkurētspējīgs."

"Super GT" ir viens no vadošajiem autosporta seriāliem Japānā, turklāt to iecienījuši sportisti arī no citām pasaules valstīm. Sacensības ir 250, 300, 500 vai 1000 km garas. Čempionātā piedalās trīs auto rūpnīcas, arī "Nissan" un "Lexus", bet šogad par čempioniem prestižākajā "GT500" klasē kļuva japānis Rijo Hirakava un jaunzēlandietis Niks Kesidijs, kuri startēja ar "Lexus". Sacensībās piedalās arī bijušais F1 pilots Heiki Kovalainens.

Šobrīd vēl nav zināms, kuri būs Džensona Batona komandas biedri, bet šogad Suzukā viņš startēja kopā ar japāņiem Hideki Mutohu un Daisuki Nakadžimu. 2018. gada "Super GT" sezona sāksies aprīlī.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...