Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs par cīņu ar Sainsu: "Tieši šādām ir jābūt sacīkstēm"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs par cīņu ar Sainsu: "Tieši šādām ir jābūt sacīkstēm"
Foto: Motorsport.com

Lai gan no malas daļai līdzjutēju "Ferrari" braucēju riskantā cīņa savā starpā Itālijas GP izcīņā varēja šķist nevajadzīga, Šarls Leklērs un Karloss Sainss pauduši gandarījumu par aizraujošo dueli.

"Ferrari" braucēju starpā sacensību beigu daļā notika spēkošanās par pēdējo pieejamo vietu uz pjedestāla. Leklērs uz riska robežas mēģināja apdzīt savu pārinieku, vairākkārt nonākot sprīža attālumā no sadursmes un vairākas reizes arī izbraucot ārpus trases. Komanda pa radio aicināja Leklēru tik daudz neriskēt.

"Patiesību sakot, es to izbaudīju," pēc finiša atzina Leklērs. "Šī man, iespējams, bija aizraujošākā sacīkste šosezon. Protams, ka komandai boksos tā varēja nešķist un arī daži tifozi varbūt šo cīņu neizbaudīja tik ļoti, kā mēs ar Karlosu. Bet tieši šādām ir jābūt sacīkstēm. Pagātnē ar Maksu man bijušas līdzīgas cīņas, un arī ar Serhio es cīnījos uz riska robežas. Arī ar Karlosu bija tāpat, gan aizstāvoties, gan uzbrūkot. Atrodoties mašīnā, tas bija ļoti baudāmi. Galu galā ieguvām iespējami daudz punktus "Ferrari" labā un sasniedzām maksimumu, ko, kā komanda, varējām paveikt."

Līdzīgās domās bija Sainss, kurš pirmo reizi šosezon kāpa uz pjedestāla tieši "Ferrari" māju posmā.

"Tā bija saspringta un smaga cīņa," viņš saka. "Vienmēr bijusi bauda cīnīties ar Šarlu, ik reizi, kad mums bijusi tāda iespēja. Un šodien tā bija. Viņš ir lielisks cīnītājs, tāds pats kā Makss un Čeko. Mums bija jautri un es ceru, ka fani to izbaudīja. Nav iespējams cīnīties vēl spraigāk, kā tas bija šodien. Visu sacīksti braucu ar gāzi grīdā, lai mēģinātu noturēt aiz muguras "Red Bull" pilotus. Tas lika pamatīgi nolietot aizmugurējās riepas un par to vēlāk bija jāmaksā augsta cena. Tomēr darīju visu, lai aizstāvētos un galā nonāktu trešais. Šī bija grūta sacīkste."

Abi "Red Bull" piloti, Makss Verstapens un Serhio Peress, tomēr finišēja priekšā, neļaujot "Ferrari" uzvarēt savās mājās.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs