Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar notikumiem bagātās F1 sacīkstēs Nīderlandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzvar notikumiem bagātās F1 sacīkstēs Nīderlandē
Makss Verstapens. Foto: Red Bull Racing

Ar "Red Bull" pilota Maksa Verstapena desmito uzvaru sezonā noslēdzies F1 pasaules čempionāta posms Nīderlandē. Izmantojot atšķirīgu stratēģiju, pretenzijas uz uzvaru pieteica arī "Mercedes" komanda, taču vispirms virtuālās, bet pēc tam reālās drošības mašīnas došanās trasē krietni izbojāja Lūisa Hamiltona izredzes.

Verstapenam izdevās labs starts no pirmās pozīcijas, un viņš noturēja vadību pirmajā līkumā, kamēr otro vietu saglabāja Šarls Leklērs. Hamiltons jau startā bija agresīvs un mēģināja apdzīt Karlosu Sainsu, taču nesekmīgi, turklāt abu formulas mazliet saskārās. Piektajā vietā pēc starta bija Serhio Peress, bet Džordžs Rasels atkrita aiz Lando Norisa, dažus apļus vēlāk gan pozīciju atkarojot.

Ņemot vērā, ka "Red Bull" un "Ferrari" piloti startēja ar mīkstajām riepām, bet "Mercedes" braucēji sākotnēji izmantoja vidējās riepas, bija skaidrs, ka Zandvortas trasē tiks pielietotas atšķirīgas pitstopu stratēģijas. Tā arī notika, lai gan notikumos iejaucās drošības mašīna, kas dažiem nozīmēja veiksmīgu pavērsienu, bet citi pieņēma ne tos labākos lēmumus, kā tas bija Hamiltona stratēģu gadījumā.

Sainsa cerības uz pjedestālu izgaisa pirmajā pitstopā, kad viņa mehāniķi aizķērās pie viena no aizmugurējiem riteņiem, atņemot sportistam ļoti dārgās sekundes un arī vairākas pozīcijas. Mehāniķis turklāt bija neuzmanīgi nometis uz zemes uzgriežņu pitstoli, un tai pāri pārbrauca tikko riepu maiņu veikušais Peress. "Red Bull" pilota riepas gan tas visticamāk nekādi neietekmēja.

Kad boksos pabija Verstapens un Leklērs, abu starpā bija jau aptuveni piecas sekundes, bet vadībā uz kādu laiku nonāca "Mercedes" piloti, kuriem pitstops bija paredzēts vēlāk. Tobrīd arī kļuva skaidrs, ka Hamiltons un Rasels visticamāk izmantos viena boksu apmeklējuma stratēģiju, kamēr viņu galvenajiem konkurentiem vēl reizi būs jādodas pēc jaunām riepām. Verstapens gan paspēja noķert un apdzīt Raselu, vēl pirms viņš bija iebraucis savā pitstopā, kamēr Hamiltons vadību zaudēja, kad pats devās pēc jaunām riepām.

37. aplī Hamiltons apdzina Peresu un pacēlās uz trešo vietu, bet 46. aplī, kad otrajā pitstopā iebrauca Leklērs, septiņkārtējais F1 čempions bija jau otrajā pozīcijā. Bija skaidrs, ka Verstapens pēc sava pitstopa atkritīs aiz Hamiltona, tomēr tad trasē apstājās Juki Cunoda un tika nozīmēts virtuālās drošības mašīnas periods. Verstapena gadījumā tas nozīmēja iespēju veikt pitstopu, nezaudējot tik daudz laika, un viņš tādā veidā spēja saglabāt līderpozīciju. Ņemot vērā situācijas attīstību, arī "Mercedes" braucēji izvēlējās doties vēl vienā pitstopā, lai tiktu pie jaunām riepām.

Kad 50. aplī cīņas varēja atsākties, Verstapenam bija 12 sekunžu pārsvaru pār Hamiltonu. Tas nedaudz saruka, bet 55. aplī starta taisnes beigās apstājās Valteri Botasa formulu, līdz ar to trasē bija jāizbrauc reālajai drošības mašīnai. Verstapens nekavējoties iebrauca vēl vienā pitstopā, kamēr "Mercedes" formulas palika trasē. Hamiltons boksos vairs tā arī nedevās un bija vadībā, bet Rasels izlēma veikt vēl vienu riepu maiņu, kad drošības mašīna nākamajā aplī brauca cauri boksu celiņam.

Atsākoties sacīkstēm, Verstapens uzreiz apdzina Hamiltonu un pārņēma vadību, pēc tam komandas biedram garām tika arī Rasels, vēl pēc pāris apļiem arī Leklērs. Hamiltons līdz ar to atkrita uz ceturto vietu. Sainss finišēja piektais, bet saņēma sodu par nedrošu kustības uzsākšanu boksos, tāpēc rezultātos klasificēts kā astotais. Pie piektās vietas tika Peress, kuram sekoja Fernando Alonso un Noriss. Aiz Sainsa palika Estebans Okons un Lānss Strols, noslēdzot pirmo desmitnieku.

Nākamais F1 posms jau 11. septembrī Itālijā, Moncas trasē.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

     [+] [-]

, 2022-09-04 17:59, pirms 2 gadiem
AlphaTauri tak ir pilnīgi āksti

  -1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:00, pirms 2 gadiem
Aj aj aj, likās jau, ka Mersedes būs apspēlējuši RB vismaz šodien, bet nu .... stratēģi vēl tie. Varēja mierīgi saukt Luisu iekšā boksos, divi varianti:

Gan Luisu gan Džordžu un cinīties abiem pilotiem par pirmo trīnieko, jo šodien gan Luiss gan Džordžs uzrādīja ļoti labu ātrumu.

Kā otrs variants, saukt Luisu iekšā un paturēt Džordžu ārā, lai tas bojā gaisu Maksim un Luisam no trešās vietas būtu šānce ar viņā šīs dienas ātrumu pacīnīties ar Maksi, bet nu jeb kurā gadījumā, abi piloti būtu trījniekā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:02, pirms 2 gadiem
Nu tāds kompots.
Šovs visām gaumēm, vecumiem, dzimumiem.
Sveicam Max ar uzvaru un otro titulu.
Forši skatīties, ka 3 komandas spēlē vijoli. Un midfield arī rādīja šovu.
Ferrari savā gaumē, bet SC viņu situāciju nedaudz uzlaboja.
Peresam jāmācās restarti.

Ps. Gaidu konspirācijas teoriju piekritēju komentārus!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:06, pirms 2 gadiem
Aizraujošas sacīkstes. Protams, Meršiem bija izredzes uz uzvaru, bet tikai sapņos, jo mājinieks bija koncentrējies tikai un vienīgi uzvarai. Kā jau teicu, tad Merši šajā sezona var būt tikai un vienīgi "Buļļu" labākie draugi. Džordžs noteikti ir britu F1 tagadne un nākotne, tāpēc viņu jāmotivē, cik nu vien iespējams. Bet šoreiz uzvarēja stiprākais un motivētākais.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:08, pirms 2 gadiem
Gonka nebija super intresanta un skatāma,bet nekas

  -2 [+] [-]

, 2022-09-04 18:13, pirms 2 gadiem
Sazvērestības vai veiksme bet Makša pirmās vietas man jau ir aknās, šogad saku skatīties šogad arī jābeidz.... Tiešām ir cilvēki kas sekoja līdzi formulai kad gadu no gada Luiss brauca pa priekšu?
Brīnums ka Ferrari nesačakarēja Leklēra sacīksti.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:14, pirms 2 gadiem
Mercedes acīm redzot kaut ko ir aizguvuši no Ferrari stratēģiem
Neesmu F1 stratēģis, bet šķiet, ka bija divas opcijas, kā rīkoties:
1. Atstāt ārā abus pilotus un cerēt, ka Rassels nostrādās kā buferis un ļaus Luisam aizmukt, līdz Verstappens noķer. Softu pārsvars pār uzsilušiem medium nebūtu tik liels un Mercedes varētu cerēt uz uzvaru un trešo vietu.
2. Saukt boksos pēc softiem Luisu, uz restartu būt 2 (Luiss) un 3 (Džordžs) un tikt pie visai ticama 2/3 finišā un varbūūūt pacīnīties par uzvaru pēc restasta.
Nav vienas pareizās stratēģijas, visticamāk, ka Meršiem jebkurā no scenārijiem būtu bijis neiespējami paņemt uzvaru, bet iesaukt boksos pēc softiem tieši otrajā vietā braucošo un ielaist pa vidu objektīvi ātrāko formulu... Kaut kā ļoti dīvaini

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:15, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Aizraujošas sacīkstes. Protams, Meršiem bija izredzes uz uzvaru, bet tikai sapņos, jo mājinieks bija koncentrējies tikai un vienīgi uzvarai. Kā jau teicu, tad Merši šajā sezona var būt tikai un vienīgi "Buļļu" labākie draugi. Džordžs noteikti ir britu F1 tagadne un nākotne, tāpēc viņu jāmotivē, cik nu vien iespējams. Bet šoreiz uzvarēja stiprākais un motivētākais.
šoreiz, kā jau vairrākkārt šosezon, uzvarēja tas, kuram komanda nepielika padeni un nepievīla mašīna. Ferrari šobrīd jau savu sezonu jau ir tā sačakarējuši, ka 12 sekunžu pit stops jau ir tikai kārtējais traips viņu sezonai - uz kopējā kļūdu un neveiksmju fona šosezon tas ir nekas. Merši gan šodien beigas nopūdelēja. Visticamāk Verstapens abius būtu nodzinis šā vai tā, bet samainot Rasellam riepas, bet ne Hamiltonam, principā atstāja Hamiltonu bez reālām iespējām noturēt pārsvaru.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:16, pirms 2 gadiem
edgefall23 rakstīja: Sazvērestības vai veiksme bet Makša pirmās vietas man jau ir aknās, šogad saku skatīties šogad arī jābeidz.... Tiešām ir cilvēki kas sekoja līdzi formulai kad gadu no gada Luiss brauca pa priekšu?
Brīnums ka Ferrari nesačakarēja Leklēra sacīksti.
F1 nekad nav bijis populārāks, kā tieši pēdējos 2-3 gados.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-04 18:18, pirms 2 gadiem
Es Meršu vietā vienmēr liktu uz Raselu, jo viņš ir jauns, glauns un nav klauns. Hamis ir labs, bet viņa labākie gadi ir aiz muguras. Nav jēgas stutēt viņu dēļ veciem lauriem.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-04 18:19, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: F1 nekad nav bijis populārāks, kā tieši pēdējos 2-3 gados.
Laikam tāpēc es tikai pirms gada atsāku sekot F1. Nezinu, kas tur darījās 2-3 gadus iepriekš, net noteikti nekas labāks kā Šūmja ērā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:22, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es Meršu vietā vienmēr liktu uz Raselu, jo viņš ir jauns, glauns un nav klauns. Hamis ir labs, bet viņa labākie gadi ir aiz muguras. Nav jēgas stutēt viņu dēļ veciem lauriem.
Viens ir 7kārtējais čempions un visu laiku uzvarām bagātākais F1 braucējs, kamēr otrs vēl nav pat vienu uzvaru ieguvis un ir tāds pats, ja ne lielāks klauns.

Pat ar to, ka Hamiltons ir 37 gadus vecs, ne kripatu nav zaudējis "skillu". Labi vien ir, ka tu neesi Meršu vietā

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 18:23, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Laikam tāpēc es tikai pirms gada atsāku sekot F1. Nezinu, kas tur darījās 2-3 gadus iepriekš, net noteikti nekas labāks kā Šūmja ērā.
ā, jā, atceros tos vecos "labos" laikus, kad švakākajām komandām bija ļoti jācenšas, lai Ferrari viņus neapdzītu par 3 apļiem vienas sacensības laikā. noteikti daudz interesantāk nekā šobrīdējās sacensības lol

  +2 [+] [-]

, 2022-09-04 18:38, pirms 2 gadiem
Prieks vērot Makša top performance, bet vēl fascinējošāk man sāk šķist RB stratēģijas. It kā no malas šķiet, ka viss nāk tik viegli un pareizi... Novēlu viņiem pelnītu Konstruktoru.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 19:06, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: ā, jā, atceros tos vecos "labos" laikus, kad švakākajām komandām bija ļoti jācenšas, lai Ferrari viņus neapdzītu par 3 apļiem vienas sacensības laikā. noteikti daudz interesantāk nekā šobrīdējās sacensības lol
Nu jā... MŠ laikos tas taču bija standarts, ka kāds palika Q, jo neiekļāvās 107% robežās

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 19:07, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Prieks vērot Makša top performance, bet vēl fascinējošāk man sāk šķist RB stratēģijas. It kā no malas šķiet, ka viss nāk tik viegli un pareizi... Novēlu viņiem pelnītu Konstruktoru.
Domā, ka jau šobrīd nav gandrīz garantēts?

     [+] [-]

, 2022-09-04 19:15, pirms 2 gadiem
Merši uztaisīja kļūdu ar Lewis.

Nu ok, lai Maksim tiek pirmais īstais tituls. Inženieri ir kārtīgi pastrādājuši ar to formulu. Nākamgad redzēsim kā 38 gadīgs brits atkal izliek visus

  -2 [+] [-]

, 2022-09-04 19:20, pirms 2 gadiem
Kamēr Hamis nav top3, tamēr viss super.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 19:36, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Domā, ka jau šobrīd nav gandrīz garantēts?
Tik dažādas lietas F1 redzētas, tāpēc, kamēr vēl ir matemātiska varbūtība, garantēts nav nekas.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 19:49, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Tik dažādas lietas F1 redzētas, tāpēc, kamēr vēl ir matemātiska varbūtība, garantēts nav nekas.
šeit, diemžēl, viss ir beidzies. Red Bull izdodas viss, kamēr Ferrari katru nedēļu pamanās sev pielikt padeni, un arī Merši nav konkurenti šobrīd Red Bull. Vienīgā intriga, kas vēl palikusi šogad - vai Verstappens labos Šūmahera un Vettela 13 uzvaru rekordu

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 19:58, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Tik dažādas lietas F1 redzētas, tāpēc, kamēr vēl ir matemātiska varbūtība, garantēts nav nekas.
Nu zini, ja uzvarētāji var dabūt 44 pt un RB visu laiku ir ārpus punktiem, tad var kāds cits dabūt.

Man liekas drīzāk Merši ir konkurenti RB, bet viņi tak 30 pt vēl aiz sarkaniem.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 20:00, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Nu zini, ja uzvarētāji var dabūt 44 pt un RB visu laiku ir ārpus punktiem, tad var kāds cits dabūt.

Man liekas drīzāk Merši ir konkurenti RB, bet viņi tak 30 pt vēl aiz sarkaniem.
ņemot vērā cik "uzticami" ir Ferrari dzinēji, 30punkti ir nekas Ferrari dzinējs var uzsprāgt jebkurā brīīdī, Meršiem tādu problēmu līdz šim nav bijis

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 20:12, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: ņemot vērā cik "uzticami" ir Ferrari dzinēji, 30punkti ir nekas Ferrari dzinējs var uzsprāgt jebkurā brīīdī, Meršiem tādu problēmu līdz šim nav bijis
Es domāju bez sprāgšanas viss notiksies un ferrari stratēģi visu nokārtos

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 20:28, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Nu zini, ja uzvarētāji var dabūt 44 pt un RB visu laiku ir ārpus punktiem, tad var kāds cits dabūt.

Man liekas drīzāk Merši ir konkurenti RB, bet viņi tak 30 pt vēl aiz sarkaniem.
Piekrītu, Merši ir tie, kuri jebkurā brīdī ar abām formulām var izšaut, nu jau tas var būt pavisam tuvu. Protams, viņiem arī rūdījums ir cits, salīdzinot ar Ferrari. Turklāt, lasot komentārus no RB nometnes, ir labi nojaušams, kuri tiek uzskatīti par īstajiem sāncenšiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-04 20:49, pirms 2 gadiem
BTW biju līdz Zandvoord aizšāvis. Tā oranžā armija ir kaut kas iespaidīgs! Super atmosfēra!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-05 07:13, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Piekrītu, Merši ir tie, kuri jebkurā brīdī ar abām formulām var izšaut, nu jau tas var būt pavisam tuvu. Protams, viņiem arī rūdījums ir cits, salīdzinot ar Ferrari. Turklāt, lasot komentārus no RB nometnes, ir labi nojaušams, kuri tiek uzskatīti par īstajiem sāncenšiem.
Šogad RB tituliem vairs neko nepadarīs, tad jāsākas totālai neveiksmju sērijai.

     [+] [-]

, 2022-09-07 13:45, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: ā, jā, atceros tos vecos "labos" laikus, kad švakākajām komandām bija ļoti jācenšas, lai Ferrari viņus neapdzītu par 3 apļiem vienas sacensības laikā. noteikti daudz interesantāk nekā šobrīdējās sacensības lol
Visus interesē cīņa par uzvaru. Par atpalicējiem visiem pa lielam nospļauties. Es biju domājis, ka tikai tagad pērn sākās normāla cīņa par uzvaru, jo iepriekš bija vienas komandas šovs, ja pareizi atminos.