Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Pienāks brīdis, kad šādi panākumi beigsies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Pienāks brīdis, kad šādi panākumi beigsies"
Makss Verstapens. Foto: Hasan Bratic/SIPA

Makss Verstapens saprot, ka tāds sniegums, kādu viņš ar komandu F1 čempionātā rāda šobrīd, vienmēr nebūs iespējams. Jau nākamajā posmā "Red Bull" pilots var atkārtot pēc kārtas izcīnīto uzvaru rekordu.

Aizvadīto šīs sezonas 12 posmu laikā Verstapens uzvarējis desmit reizes, turklāt pirmais finišējis jau astoņus posmus pēc kārtas. Vēsturiskais rekords pieder Sebastianam Fetelam, kurš 2013. gadā uzvarēja deviņās sacīkstēs pēc kārtas. Vai Verstapenam to izdosies atkārtot un pārspēt, to redzēsim pēc vasaras brīvdienām gaidāmajās sacensībās Zandvortā un Moncā.

"Šo periodu es ļoti izbaudu," intervijā "Sky Sports F1" atzīst Verstapens. "Bet tajā pašā laikā es apzinos, ka vienā brīdī tas viss beigsies. Tāpēc jāturpina mācīties un uzlabot sniegumu arī nākamajā sacīkstē. Tas ļauj liesmai turpināt degt. Ja pēkšņi man vairs nebūs iespējas uzvarēt, šī liesma sāks apdzist. Tas atkarīgs no tā, ko kurā gadā būsim paveikuši, bet šogad viss izskatās lieliski. Nākamais gads atkal būs pilnīgi savādāks."

Beļģijas GP sacīkstes laikā sportista sacīkšu inženieris Džanpjero Lambiase aicināja Verstapenu "pielietot prātu" attiecībā uz riepu taupīšanu. Vēlāk pilots piedāvāja iespēju pabraukt ātrāk, lai varētu veikt vēl vienu pitstopu un komanda patrenētos riepu nomaiņā. Pēc finiša divkārtējais F1 čempions skaidroja, ka viņa un Lambiases starpā šādas sarunas ir normāla prakse.

"Džanpjero un es šajā sacīkstē vienkārši jokojāmies," skaidro Verstapens. "Mēs esam atklāti viens ar otru, un tā mēs sastrādājamies. Ne par ko nav jāuztraucas. Sezonas pirmā daļa mums izvērsusies labāka nekā jebkurš varētu sapņot. Tas ir neticami, kādu sniegumu rādām kā komanda un, cik sacīkstēs esam uzvarējuši. Mēs pilnībā to izbaudām, bet gribam šādu līmeni un impulsu saglabāt ilgu laiku."

Pēc kārtas izcīnītās uzvaras F1 vēsturē:

Izmnantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-08-04 18:57, pirms 11 mēnešiem
Cerams. Savādāk katru gadu tikai 1. posmu var paskatĪties.