Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" komandas motori tiks pārsaukti "Alfa Romeo" vārdā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" komandas motori tiks pārsaukti "Alfa Romeo" vārdā
Foto: Motorsport.com

2024. gada F1 sezonā "Haas" uzsāks sadarbību ar "Alfa Romeo", kā rezultātā šī Itālijas autoražotāja vārdā tiks pārdēvēti komandas izmantotie "Ferrari" motori, vēsta portāls "Motorsport.com".

Par to, ka "Alfa Romeo" pēc šīs sezonas noslēgs sadarbības periodu ar "Sauber" komandu, kļuva zināms pēc tam, kad atklātībā nāca "Audi" nākotnes plāni attiecībā uz šveiciešu vienību. Tāpat jau pirms kāda laika tika ziņots, ka "Alfa Romeo" čempionātu visticamāk nepametīs, iespējams, kļūstot par "Haas" sponsoru.

"Alfa Romeo" vārdu F1 čempionātā atgrieza nu jau aizsaulē esošais toreizējais kompānijas prezidents Serdžio Markione. Rezultātā rūpnīca kļuva par "Sauber" galveno sponsoru, un 2018. gadā vienība tika pārsaukta tās vārdā.  No 2026. gada "Sauber" kā savu rūpnīcas komandu plāno izmantot "Audi".

"Alfa Romeo" izpilddirektors Žans Filips Imparato izskatīja dažādas alternatīvas. Viena no tām bija startēšana izturība sacīkšu pasaules čempionātā (FIA WEC) sadarbībā ar "Peugeot" rūpnīcu. Maijā Monako notikušā F1 posma nedēļā Imparato tikās ar Džīnu Hāsu, kurš bija atvērts sadarbībai. Vienīgais būtiskais uzstādījums bija, ka "Haas" komanda nemainīs savu nosaukumu, kā tas bija "Sauber" gadījumā.

Lai gan oficiāli tas vēl nav apstiprināts, "Motorsport.com" rīcībā ir informācija, ka sadarbība izpaudīsies ar "Ferrari" motoru pārdēvēšanu "Alfa Romeo" vārdā. Šāda prakse redzēta jau iepriekš. Vēl 2016. gadā "Red Bull" izmantotie "Renault" dzinēji sponsora dēļ tika pārdēvēti par "TAG-Heuer", un tas vēsturē nav vienīgais piemērs.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs