Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Cilvēki nerespektē manus sasniegumus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Cilvēki nerespektē manus sasniegumus"
Sebastjans Fetels
Foto: Digitale/Scanpix

Sebastjans Fetels atzīst, ka ir sāpinoši dzirdēt kritiku, kas viņu skāruši šajā sezonā. Aizvadīto četru F1 sezonu čempions to nosaucis par respekta trūkumu, taču mēģina iemācīties ar to sadzīvot.

Fetelu šosezon izteikti vajā dažādas tehniskas problēmas, kā rezultātā viņš tikai vienreiz kāpis uz pjedestāla.

"Ja atskatamies uz aizvadītajiem posmiem, tad tikai vienā sacīkstē man neatgadījās problēmas - tas bija Malaizijā," stāsta Fetels. "Ir svarīgi būt patiesam pret sevi - ja mašīna neiet, tu vari būt labākais pilots pasaulē, bet uzvaras neizcīnīsi. Ja gribat salīdzinājumu, tad jāatceras laiks, kad Mihaels Šūmahers atgriezās F1. "Mercedes" automobilis tobrīd vienkārši neatbilda viņa līmenim. Tas nebija tāds pats kā savulaik viņa "Ferrari". Atradās cilvēki, kas teica, ka Mihaelam vienkārši paveicās izcīnīt visu, ko viņš sasniedza, kad startēja kopā ar "Ferrari". Tomēr viņš jau bija sasniedzis punktu, kad gan sev, gan citiem vairs nekas nebija jāpierāda."

Fetels arī uzskata, ka daudzi cilvēki nerespektē viņa sasniegumus aizvadītajās sezonās. Pēc tam, kad pēc četrām triumfa sezonām sportists bieži zaudē pat jaunajam komandas biedram Danielam Rikjardo, daudzi sākuši publiski apšaubīt Fetela talantu un izteikušies, ka viņš pat aizmirsis kā ir jābrauc sacīkstēs.

"Jā, mūsdienās ir ļoti ātri iespējams nokļūt situācijā, kad tevi šādi sāk tiesāt," saka vācietis. "Domāju, ka ar to ir jāiemācās sadzīvot. Ir ļoti viegli kaut ko pateikt vai uzrakstīt. Protams, tas ir nožēlojami un izklausās pēc bērnudārza līmeņa, taču Formulā 1 tā notiek. Tāda šobrīd ir pasaule. Tā nepazīst respektu, jo šie cilvēki nezina, kas notiek aiz priekškara. Dažkārt viņi pat nevēlas to zināt. Viņi tikai vēlas, lai viss izskatās strīdīgi, ne īpaši labi, nevis, lai viss būtu brīnišķīgi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

 +12 [+] [-]

, 2014-06-04 21:41, pirms 10 gadiem
Ne jau sasniegumus nerespektee,bet gan uzvediibu sho titulu ieguushanas laikaa,skatieties es taads varens,lai tagad varenais raada,loti nepatika vina attieksme pret Veberu

 +17 [+] [-]

, 2014-06-04 21:41, pirms 10 gadiem
paraudi veel. shuumis kautkaa sadziivoja ar to, ka 50 % lidzjuteju vinju vnk nicinaaja ..

  +4 [+] [-]

, 2014-06-04 21:49, pirms 10 gadiem
Panākumus varbūt, bet pirkstu noteikti nē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pacha

  +9 [+] [-]

, 2014-06-04 22:55, pirms 10 gadiem
smerdelis tas fetelis, bez jebkādas darba ētikas. Ceru, ka rezultāti būs sliktāki un sliktāki

  +8 [+] [-]

, 2014-06-04 23:08, pirms 10 gadiem
tad kad ugunskrēsls bija 2 x ātrāks par pārējiem tad varonis, kad vairāk vai mazāk līdzīgs, kaut kur talants pazudis, un olas traucē.

 +14 [+] [-]

, 2014-06-04 23:08, pirms 10 gadiem
Kamēr brauca "zelta mašīnītē", tikmēr visiem tikai pirkstu demonstrēja un ar "cēlu pārākumu" uz "zemāk stāvošajiem" noskatījās. Bet, kad pats ticis pie ne visai labi ejoša vāģīša un citi garām brauc vai pats paliek trases malā, tad rūgtums briest - bet, kā tad tā ar mani var būt, es taču esmu tetrakampions, visi mani nenovērtē, utt...
Čīkstulis, nekas vairāk! Ja Kimi, Alonso vai Rosbergs (vai vēl kāds cits) Fetela 4-camp gados būtu braucis ar līdzvērtīgu mobili, deru uz 100%, ka 4 tituli Fetelam nebūtu nekādā gadījumā! Jo pat šajā vēstures variantā 2x viņš tituliņu izrāva ar ļoooti gariem zobiem, uz veiksmes rēķina. Un nebūtu prātīgi pārmest Fortūnas valstībai, ka tagad viņa muguru pagriezusi! F1 pasaulei viens vienīgs fetels neinteresē...
Slēpts komentārs: ZIWRAV

 +11 [+] [-]

, 2014-06-05 00:02, pirms 10 gadiem
Un kā var respektēt tādu ''Get Mark out of my way''?
Kad vēl bija pavisam zaļš sauberists, tad man viņš pat patika, jo bija redzams, ka ir talantīgs. Pat gribēju, lai kādreiz brauc manā mūžamfavorītkomandā Ferrari, bet pēc viņa pēdējo gadu attieksmes un uzvedības es ļoooooti ceru, ka viņš nekad nebrauks sarkanajos.
Čempioniem jābūt čempionu garam- tad arī būs respekts.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-05 09:53, pirms 10 gadiem
Senna 92.gadā arī mocījās ar McLaren, bet vienu uzvaru izcīnīja trasē, un vienīgais, ko Senna atļāvās pačīkstēt, ir par Williams uberelektroniku, kura reāli vadīja formulu, jo pilotam vajadzēja tikai spiest pedāli grīdā un stūri pagriezt, visu pārējo izdarīja elektronika.
Feteļš mūžīgi čīkst, pat iepriekšējos gados, ka pie vainas bija viss, tikai ne viņš.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 16:50, pirms 10 gadiem
Jebkura sporta veida līdzjutēji respektē un ciena vispirms pašu sportistu, un tikai tad viņa titulus. Airtons bija 3-kārtējs čempions,bet viņu ciena un atcerās arī šodien un turpmāk. Par Fetelu,pēc viņa aiziešanas no F-1, aizmirsīs jau pēc gada.

     [+] [-]

, 2014-06-06 10:04, pirms 10 gadiem
Fetels bez labas mašīnas nav nekas! Līdzīgi kā Mika Hakinens savulaik. Kā tas pats Šūmahers (joprojām ceram, ticam un turam īkšķus!) aizgāja 1995.gadā no čempionkomandas Benneton, lai pieņemtu izaicinājumu visai vājā Ferrari un viss beidzās ar to, ka Ferrari kļuva tik spēcīgi ar viņu, ka pat F-1 gadsimta pirmajos gados bija garlaicīgi skatīties. Atceros kā Deimons Hils ar pēdējo zārku 1998. gadā pāris reizes pat uz pjedestāla pabija, vot tas bija talants. Bet šitais...