Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" uz Maiami posmu dodas ar uzlabotu mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" uz Maiami posmu dodas ar uzlabotu mašīnu
Lūiss Hamiltons. Foto: Erik Junius

Cerot atgūties pēc neveiksmīgā sezonas sākuma, uz šonedēļ Maiami gaidāmo F1 pasaules čempionāta posmu "Mercedes" komanda ir veikusi pirmos lielos uzlabojumus savām mašīnām.

Lūiss Hamiltons, kurš kopš 2014. gada ik sezonu cīnījies par titulu un sešas no astoņām reizēm šajā laikā to arī sasniedzis, pēc pirmajiem četriem šī gada posmiem kopvērtējumā ir vien septītais. Imolā viņš pat nespēja finišēt pirmajā desmitniekā. Lai gan jaunais komandas biedrs Džordžs Rasels pēdējā laikā ir ātrāks, skaidrs, ka Hamiltona rezultātu kritums vispirms jau izskaidrojams ar salīdzinoši vājo mašīnu.

Šī gada "Mercedes" modelis W13 cieš no "peldēšanas" problēmas, kā rezultātā inženieri bijuši spiesti palielināt tā augstumu, lai gan sākotnēji tas tika konstruēts kā zemāks spēkrats. Rezultātā zūd piespiedējspēks, un uz posmu ASV komanda ir sagatavojusi uzlabojumus, kas mašīnu ļaus pazemināt. Kā tas atsauksies uz tās uzvedību trasē, redzēsim jau nedēļas nogalē.

"Mēs apzināmies, kur šobrīd atrodamies un, cik mums ir jāatgūst, lai būtu tur, kur gribam būt," sacīja "Mercedes" galvenais inženieris Endrjū Šolins. "Kā komanda, mēs ļoti koncentrējamies uz šo inženieriskā rakstura izaicinājumu, un tas ir ļoti interesants izaicinājums. Problēmas, ko piedzīvojam, mums ir neiepazītas, un mums tās jāizprot. Rūpnīcā tam tiek veltīta milzīga enerģija, un dienu pēc dienas mēs virzāmies uz priekšu, iemācāmies vairāk par to. Jau uz posmu Maiami ieviesīsim dažus jauninājumus un, cerams, tas dos norādes, vai ejam pareizajā virzienā. Neceram, ka to izdosies atrisināt vienā dienā."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...