Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 kvalifikācija piedzīvos eksperimentālas izmaiņas

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 kvalifikācija piedzīvos eksperimentālas izmaiņas
Foto: Motorsport.com

Nākamgad divos posmos eksperimentālā kārtā tiks ieviestas izmaiņas F1 kvalifikācijas norisē. Tās attieksies uz izmantojamajām riepām.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) strādā pie ieceres nākotnē samazināt katram pilotam uz vienu posmu pieejamo riepu komplektu skaitu. Šobrīd braucējs var rēķināties ar 13 sausā laika riepu komplektiem, bet iecere ir to skaitu samazināt uz 11.

Lai pārbaudītu, kā tas strādā dzīvē, jau 2023. gada sezonā divos posmos katram pilotam tiks atvēlēti tikai 11 riepu komplekti. Nav zināms, kuros posmos tas būs, bet paziņots, ka līdz ar to būs mainīti nosacījumi uz kvalifikācijā atļautajām riepām. Šobrīd piloti brīvi var izvēlēties, ar kādām riepām startēt jebkurā no kvalifikācijas kārtām, kamēr šajos divos posmos Q1 sesijā būs jāstartē ar cietajām riepām, Q2 būs pieejamās vidējā sastāva riepas, bet Q3 jeb cīņa par pirmajām desmit starta vietām notiks tikai ar mīkstajām riepām. Nosacījumi atcelsies, ja trase būs slapja.

Šobrīd noteikumi paredz, ka pilotiem uz sacīkšu nedēļas nogali pieejami astoņi mīksto, trīs vidējo un divi cieto riepu komplekti (ieskaitot papildus mīksto riepu komplektu tiem, kas piedalās Q3). Eksperimentālajos divos posmos būs četri mīksto, četri vidējo un trīs cieto riepu komplekti.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...