Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Senna pirms nāves gribējis pievienoties "Ferrari" komandai

Juris Grīns
Juris Grīns

Senna pirms nāves gribējis pievienoties "Ferrari" komandai
Airtons Senna
Foto: AFP/Scanpix

Īsi pirms savas nāves Airtons Senna bijis tuvu tam, lai pievienotos "Ferrari" komandai, 20 gadus pēc traģiskajiem notikumiem Imolā atklājis Maranello automobiļu rūpnīcas prezidents Luka di Montedzemolo.

1. maijā apritēja tieši 20 gadi kopš traģiskajiem notikumiem 1994. gada Sanmarīno "Grand Prix", kad gāja bojā izcilais autosportists Airtons Senna. Di Montedzemolo ar viņu tikās tikai dažas dienas pirms traģēdijas.

"Viņš vēlējās braukt "Ferrari" komandā un es vēlējos viņu redzēt šajā komandā," stāsta Di Montedzemolo. "Kad viņš ieradās Itālijā, lai aizvadītu Sanmarīno "Grand Prix", mēs tikāmies pie manis mājās Boloņā. Tas notika 27. aprīlī. Senna patiešām novērtēja mūsu pretošanos pilotu elektronisko palīgierīču ieviešanai."

Viņš turpina: "Mēs runājām ilgi un Airtons skaidri pateica, ka vēlas savu karjeru noslēgt "Ferrari" komandā, kurai jau gandrīz pievienojās dažus gadus pirms tam. Sarunājām drīz tikties atkal, lai apspriestu, kā tikt galā ar viņa toreizējām līgumsaistībām."

Savā nāves dienā Senna aizvadīja tikai ceturto sacīksti "Williams" komandā, kas bija dominējošais spēks Formula 1 čempionātā 1992. un 1993. gadā.

Tikmēr respektablais itāļu izdevums "Autosprint" ziņo, ka Senna arī devis solījumu savam draugam Džankarlo Minardi savu pēdējo F1 sezonu noslēgt tieši viņa komandā "Minardi", kas jau tolaik bija pazīstama kā viena no vājākajām. Senna esot apsolījis samaksu par saviem startiem neprasīt, bet gandarījumu gūt no tā, ka "Minardi" beidzot kļūtu par spēcīgāku komandu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 11:46, pirms 10 gadiem
...Senna arī esot gribējis spēlēt Milānas "Inter", braukt kosmosā un kļūt par Brazīlijas prezidentu.

Angliski ir 2 vārdu savienojums, kas varētu raksturot šādu paziņojumu sniedzējus - "Attention Whores".

  +2 [+] [-]

, 2014-05-04 11:51, pirms 10 gadiem
Iespējams, ka, ja Senna nebūtu nosities, tad visa pasaule runātu tagad par daudzkārtēju F1 čempionu Sennu, nevis Šūmaheru. Man, personīgi, pēc Sennas nāves F1 pārstāja eksistēt. R.I.P.