Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par "McLaren" komandas iegādi "Audi" gatava maksāt jau 650 miljonus eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Par "McLaren" komandas iegādi "Audi" gatava maksāt jau 650 miljonus eiro
Foto: Motorsport.com

Vācu autorūpnīca "Audi" nav atmetusi plānu iegādāties leģendāro F1 komandu "McLaren", turklāt tagad ir gatava šķirties jau no būtiski lielākas summas nekā tika piedāvāts pērn rudenī.

"Volkswagen" grupa gatavojas ienākt F1 pasaules čempionātā 2026. gadā, kad spēkā būs stājušies jaunie tehniskie noteikumi attiecībā uz dzinējiem. Galīgais lēmums gan vēl neesot pieņemt, bet neoficiāla informācija liecina, ka tas notiks jau šonedēļ, raksta "Reuter". Anonīmi avoti uzņēmumā arī apgalvo, ka lēmums būs pozitīvs, un "Volkswagen" grupa startēs uzreiz ar diviem saviem zīmoliem - "Porsche" un "Audi".

"Audi" pagājušajā gadā izteica piedāvājumu "McLaren" komandai. Piedāvājums bija iegādāties visu vai lielāko daļu komandas par summu 450 miljoni eiro.

"Esmu dzirdējis, ka viņi kaut ko no "Porsche" frontes puses gatavojas darīt kopā ar "Red Bull" komandu," saka "McLaren" izpilddirektors Zaks Brauns. "Domāju, viņi šeit ir veikuši pārrunas ar daudziem, un, kā varat iztēloties, arī ar mums. Tomēr, runājot par pārredzamu nākotni, esam apmierināti ar to, kā strādājam pašlaik. Dabiski, ka mēs skatīsimies, kur būsim paši, vai viņi būs nolēmuši ienākt čempionātā, un tad izlemsim, ko darīt 2026. gadā."

Pastāv iespēja, ka "Audi" kļūs par "McLaren" dzinēju piegādātāju, taču vāciešu mērķis ir pārņemt visu komandu. Rūpnīcas vadība aizvien nav atmetusi šādu cerību un vācu medijs "Automobilwoche" ziņo, ka paaugstināta arī piedāvājuma summa, un tagad "Audi" jau gatava maksāt 650 miljonus eiro. Tāpat tiekot solīts, ka "Audi" vēlāk veiks investīcijas "McLaren" ielas automobiļu programmā.

Izmantotie resursi:
Latest breaking news NZ | Stuff.co.nz | New...

     [+] [-]

, 2022-04-04 17:04, pirms 3 gadiem
F-1 komandu diez vai pārdos, tad Audi ir jāpērk viss McLaren koncerns un tas vairs nav 650 miljoni, bet Alfa Romeo gan viņi varētu nopirkt, Haas nav jēga pirkt, jo pasi mašīnu netaisa tik veic pasūtījumu un citas šobrīd jutās stabili, taču 2026. gads vēl tālu.