Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs piedāvā risinājumu F1 sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs piedāvā risinājumu F1 sezonai
Žaks Vilnēvs. Foto: Facebook.com

1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs uzskata, ka šogad diez vai izdosies aizvadīt normālu sezonu, taču viņam ir priekšlikums, kā to varētu padarīt īpašu.

Pirms negaidītajiem notikumiem pasaulē, kā rezultātā atcelti vai pārcelti jau pirmie astoņi šosezon plānotie "Formula 1" posmi, plāns bija aizvadīt 22 sacīkstes, kas būtu lielākais skaits visā čempionāta pastāvēšanas vēsturē. Optimistiskākās prognozes ir par to, ka, pārceļot nenotikušos posmus uz vēlāku laiku, šogad vēl izdotos sarīkot 18 sacensības.

Vilnēvs domā, ka pilnvērtīga sezona šogad nebūs, tāpēc iesaka nevis cīņu par ieskaites punktiem un čempiona noskaidrošanu, bet gan sarīkot dažas sacīkstes, kurām piešķirtu īpašu statusu.

"Gudrāk būtu pateikt, ka čempionāta nebūs," intervijā franču "Canal+" ideju pauž Vilnēvs. "Labāk būtu aizvadīt atsevišķas sacīkstes, bet katrai piešķirt unikālu statusu, kā tas ir ar "Indy 500" vai Lemānas 24 stundu braucienu. Tad katras sacensības varētu būt kā "Grand Slam", nevis viens posms no pusčempionāta. Tas arī ļautu komandām izmantot 2020. gada beigas, lai sagatavotos 2021. gadam."

Ja čempionāts tomēr notiks, Vilnēvs domā, ka tas nesāksies ātrāk kā septembrī.

"Pat tad, ja pasaule atkal būs vaļā un pēc pandēmijas beigām varēsim aizvadīt sacīkstes, to sarīkošana paņem laiku," skaidro kanādietis. "Pirmajam posmam būtu jānotiek septembrī. Es jau varu iztēloties kā "Formula 1" īpašnieki un dažādas citas organizācijas gribētu iespējami šaurākā laika posmā ietilpināt iespējami vairāk posmus, lai izpildītu līgumā noteikto minimumu, taču tā būtu kļūda. Būtu žēl, ja tiktu piepildīts viss augusts, tā tas turpinātos arī septembrī un līdz Ziemassvētkiem, varbūt arī pēc tam, tikai tāpēc, lai varētu norisināties čempionāts."

Izmantotie resursi:
SPORT24 - On top of your game

     [+] [-]

, 2020-04-05 01:07, pirms 5 gadiem
No jaunībais dienām atceros Žaku Vilinēvu, nevis Vilnēvu. Laiki mainās.