Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepina tēvs pērn draudējis pārstāt sponsorēt "Haas" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepina tēvs pērn draudējis pārstāt sponsorēt "Haas" komandu
Ņikita Mazepins. Foto: Motorsport.com

"Uralkali" uzņēmuma īpašnieks Dmitrijs Mazepins pagājušajā gadā draudējis pārstāt sponsorēt "Haas" komandu, ja viņa dēlam netiks piešķirta šasija, ar ko startē Miks Šūmahers.

"Netflix" dokumentālā seriāla "Drive To Survive" jaunākajā sezonā, kas sāksies nākamnedēļ, atainots arī tas, kā Ņikitas Mazepina tēvs mēģinājis uzstādīt ultimātu amerikāņu vienībai. Viņš piedraudējis, ka "Uralkali" pārtrauks atbalstīt Džīnam Hāsam piederošo F1 komandu, ja Ņikita Mazepins un Miks Šūmahers neapmainīsies ar šasijām.

Ņemot vērā, ka abi bija sezonas debitanti, bet Šūmahers tomēr rādīja augstvērtīgāku sniegumu, Mazepinu ģimenes nometnē bija parādījušās bažas, ka vācietim ir piešķirta labāka šasija. Tas notika jau pēc dažiem pirmajiem sezonas posmiem. Mazepins parasti tika sakauts kvalifikācijās un visbiežāk arī sacīkstēs finišēja aizmugurē.

"Tev ir tāda pati mašīna," komanda vadītājs Ginters Šteiners sacīja savam pilotam Ņikitam Mazepinam.

Tomēr Dmitrijs Mazepins palika pie sava un Spānijas posmā komandas padomniekam Jesperam Karlsenam teica: "Ja tas nemainīsies, es nosūtīšu oficiālu vēstuli, ka mēs pārstājam jūs finansēt un pārstājam piedalīties sacīkstēs. Būs nopietnas problēmas ar naudu. Un tad viņiem būs jāizlemj, ko darīt, jo mēs vairs nepacietīsim šos "darām, darām, mēģinām, mēģinām". Mēs jau mēģinājām trīs sacīkstēs. Ja mēs noņemsim "Uralkali", mēs pārtrauksim startēt. Samainiet mašīnas. Visi zina, ka kādam šeit ir priekšrocības."

Pēc abiem Austrijā notikušajiem posmiem Ņikita Mazepins arī publiski neslēpa, ka startē ar smagāku šasiju nekā Šūmahers. Trīs mēnešus pēc sarunas Spānijas posmā, uz sacīkstēm Beļģijā viņš beidzot tika pie jaunas šasijas. Arī Šteiners vēlāk atzina, ka viena šasija tiešām bijusi smagāka, taču pārmaiņus to izmantojuši abi piloti. Savukārt konfliktu ar Mazepiniem Šteiners atteicies sīkāk komentēt.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...

  +6 [+] [-]

, 2022-03-04 12:44, pirms 3 gadiem
Tagad Mazepins varēs dēlam rīkot kartinga sacensības savā tukšajā rūpnīcas teritorijā.

  +5 [+] [-]

, 2022-03-04 13:32, pirms 3 gadiem
Lada cup jau gaida Mazespinu.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-04 14:39, pirms 3 gadiem
Todistuss rakstīja: Lada cup jau gaida Mazespinu.
Dzirdēju, ka Ladas pārtraukuši ražot, jo trūkst kaut kas no detaļām. Sporta auto jau domāju vēl vairāk viss ir importēts.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-05 08:18, pirms 3 gadiem
Utainajiem nav vietas civilizeetaa pasaulee!Naavi krieviem!

     [+] [-]

, 2022-03-06 21:20, pirms 3 gadiem
spriditis1522 rakstīja: Utainajiem nav vietas civilizeetaa pasaulee!Naavi krieviem!
Vispārināt nevajag. To, ka Putinu un viņa roklaižas pilnā komplektā uz Hāgas kara noziedznieku starptautiskā tribunāla sola - to gan.