Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" un "Red Bull" jaunās F1 mašīnas prezentēs ātrāk par citām komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" un "Red Bull" jaunās F1 mašīnas prezentēs ātrāk par citām komandām
Foto: Motorsport.com

"Haas" sacīkšu komanda jau šodien gatavojas prezentēt savu nākamās F1 sezonas mašīnu VF-22, kamēr pagājušās sezonas čempiona Maksa Verstapena pārstāvētā "Red Bull" to darīs 9. februārī.

Mika Šūmahera un Ņikita Mazepina pārstāvētā "Haas" vienība, kas pērn bija lēnākā čempionātā, iespējams, pati pirmā pilnībā pievērsās 2022. gada modeļa izstrādei, līdz ar to arī prezentāciju ieplānojusi kā pirmā. Tā gaidāma jau šajā pēcpusdienā.

Lai gan "Red Bull" komanda viena no pēdējām paziņojusi savas jaunās sacīkšu mašīnas prezentācijas datumu, atrādīt to saviem līdzjutējiem tā gatavojas viena no pirmajām, gan krietni vēlāk par "Haas" - tikai 9. februārī. Vēl savu mašīnu atrādīšanas datumus nav nosaukusi tikai "Williams" komanda.

Neoficiāla informācija liecināja, ka "Red Bull" jaunais modelis nav izturējis FIA triecientestus, jo nepietiekami izturīga bijusi mašīnas priekša. Līdzīga informācija parādījās arī par "Mercedes", kas savu jauno modeli gatavojas atrādīt 19. februārī, tomēr pērnā gada Konstruktoru kausa ieguvēji steidza to noliegt, sakot, ka šasija jau kopš 13. janvāra ir homoloģēta.

"Itālijas mediji ziņoja, ka divas vadošās komandas nav izturējušas FIA triecientestus," raksta somu izdevuma "Iltalehti" reportieris Vinski Virtanens. "Tomēr "Red Bull" kavēšanās ar prezentācijas datuma paziņošanu saistāma ar vēl nenoslēgtu sponsorēšanas līgumu. Tam nav nekāda sakara ar triecientestiem."

"Red Bull" boss Kristians Horners atzīst, ka, ņemot vērā spraigo cīņu par titulu pagājušā gada beigās, tagad darbi rit saspringtāk nekā sākotnēji plānots.

"Tas neizbēgami novērsa uzmanību no nākamā gada projekta," viņš sacīja intervijā indiešu medijam WION. "Šogad F1 šasijām notikušas lielākās izmaiņas pēdējo 30 gadu laikā. Arī "Ferrari", "McLaren" un varbūt vēl vien vai divas komandas jaunās sezonas iesākumā varētu izrādīties ļoti spēcīgas."

Apstiprinātās F1 prezentācijas

KomandaPrezentācija
Haas-Ferrari4. februāris
Red Bull-Honda9. februāris
Aston Martin-Mercedes10. februāris
McLaren-Mercedes11. februāris
AlphaTauri-Honda14. februāris
Ferrari17. februāris
Mercedes18. februāris
Alpine-Renault21. februāris
Alfa Romeo-Ferrari27. februāris
Williams-MercedesTiks paziņots...

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-02-04 08:51, pirms 3 gadiem
Man šis atgādina 2009. gadu, kad F1 notika visai lielas izmaiņas noteikumos. Uz pirmo posmu kā pārliecinoši līderi ieradās Honda pārpalikums - Brawn, savukārt ar atrāvienu lēnākie bija 2008. gada čempioni Mclaren ar čempionu Hamiltonu, kuri līdz pēdējām līkumam cīnījās par titulu.
Nav izslēgts, ka pirmajā posmā par uzvaru cīnās HAAS, bet pēdējās vietās ir Red Bull.