Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" kā pirmā komanda prezentē jauno F1 sacīkšu auto

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" kā pirmā komanda prezentē jauno F1 sacīkšu auto
Jaunais "Haas" sacīkšu modelis. Foto: Haas F1 Team

Amerikāņu komanda "Haas F1 Team" šodien prezentēja savu jauno sacīkšu mašīnu, ļaujot līdzjutējiem gūt priekšstatu, kādas izskatīsies nākamās paaudzes formulas.

"Haas" jaunais modelis VF-22 ir ar atšķirīgu krāsojumu, taču saglabājot līdzšinējos motīvus - dominē baltais tonis un Krievijas karoga krāsas. Šāds krāsojums amerikāņu komandas spēkratiem ir pateicoties galvenajam sponsoram "Uralkali" un vienības braucējam Ņikitam Mazepinam, kura tēvs ir šī uzņēmuma īpašnieks.

Šogad visas F1 komandas savus spēkratus radījušas pēc pilnībā jauniem tehniskajiem noteikumiem. Vizuāli lielākās pārmaiņas ir krietni savādākie un tehniski vienkāršākie antispārni gan priekšā, gan aizmugurē, kā arī 18 collu riteņi. Dažādiem aerodinamiskajiem elementiem uz formulu virsbūves šogad vairs nebūs tik daudz vietas kā līdz šim, bet lielu lomu spēlēs graundefekts, kas sola ciešākas cīņas trasē.

"Haas" komanda pagājušajā gadā palika pēdējā vietā Konstruktoru kausā, bet to pārstāvēja debitanti Miks Šūmahers un jau pieminētais Mazepins. Neviens no viņiem punktiem neizcīnīja. Komanda gan neslēpa, ka pērn savu mašīnu nav uzlabojusi, lai iespējami ātrāk visas pūles varētu sākt veltīt VF-22 izstrādei.

Arī šogad komanda izmantos "Ferrari" ražotos motorus, turklāt jaunais šis auto pirmo reizi radīts "Haas" jaunajā dizaina nodaļā Maranello.